Nieuwsbrief Pater Henk Erdhuizen

Nieuwsbrief Pater Henk Erdhuizen

Nieuwsbrief Pater Henk Erdhuizen

Nieuwsbrief Pater Henk Erdhuizen

December, 2022

Beste mensen,

Sinterklaas is weer vertrokken. De kerst en het nieuwe jaar staan voor de deur. Het blijft een bijzondere tijd waarin we leven met het virus en de mutaties die er zijn. Dat vraagt aanpassingen die niet altijd voor iedereen gemakkelijk zijn. Ook voor pater Henk vraagt dit aanpassingen. U leest hierover in de nieuwsbrief.

Hierbij ontvangt u de derde en laatste (kerst) nieuwsbrief van het jaar over het werk van pater Henk Erdhuizen sdb.

In deze nieuwsbrief kunt u lezen hoe het met pater Henk en zijn werk in Bolivia gaat. Wij hopen dat u het werk van Henk een warm hart blijft toedragen en hem financieel wilt blijven steunen. Het rekeningnummer daarvoor is:

NL33ABNA0414500075 t.n.v. St. ontwikkelingswerk Pater H. Erdhuizen te ’s-Heerenberg.

Belangrijke mededeling: Helaas heeft de ABN/AMRO bank aangegeven dat pater Henk geen gebruik meer kan maken van de ABN/AMRO bank omdat de pater in Bolivia woont. Als stichting zijn wij in overleg met de ABN/AMRO, echter lijkt het erop dat de bank niet genegen is om samen naar een goede oplossing te zoeken. Het gevolg hiervan is mogelijk dat wij onze rekening bij de ABN/AMRO gaan opzeggen. Mocht dit zo zijn dan zullen wij u hier op tijd over informeren.

Willy Erdhuizen,
voorzitter Stichting Ontwikkelingswerk pater Henk Erdhuizen
Wederikveld 36, 7006 VT Doetinchem
Het ANBI nummer van onze stichting is RSIN816797195   

—————————————————

Beste mensen,

Toen ik dit jaar in Nederland was, hebben we als familie wat gesproken over de kerststal van mijn ouders, die nu onder de kerstboom staat van mijn broer Willy. Ik wens u allen een gezegend Kerstfeest toe en Gods zegen over het nieuwe jaar.

Het is onrustig in Bolivia, we hebben net een blokkade van 36 dagen erop zitten, vanwege een volkstelling. De oude kieslijsten zitten vol fouten en hiermee kan dus  gefraudeerd worden. We konden het dorp uit, maar dan moest je wel flink in de buidel tasten. Normaal betaal ik voor een rit naar Santa Cruz 17 Bolivianos, tijdens de blokkades ongeveer 220 Bolivianos en dan ben je ook nog eens uren onderweg en moet je stukken lopen. In 2024 is er weer een volkstelling en in 2025 komen er weer  verkiezingen. Nu lopen er processen tegen diegenen die de vele protesten, die er zijn, georganiseerd hebben. Dus daarop komt nu een weer reactie. Kortom het is hier onrustig en de democratie is ver te zoeken.
We hebben net het parochiefeest gevierd op 8 december. De viering begon met een noveen en om 5.00 uur in de ochtend trokken we biddend en zingend door het dorp, honderden mensen ,jong en oud, namen deel aan deze voettocht.

Twee keer per week ga ik naar onze kleine gevangenis, de cellen zijn zo klein. Dat kan men zich in Europa niet voorstellen.
Een gedeelte van de mensen slaapt op de grond, er zijn stapelbedden, daar liggen 2 personen in, men krijgt één maaltijd en men is afhankelijk van familie of van ons als medemens. De straffen hier in Bolivia zijn ook hoog.

Wij zijn nu met  vier salesianen. Eind december vertrekken drie salesianen en blijf ik hier samen met een nieuwe medebroeder over. Dat is ook weer even wennen.

Met mijn gezondheid gaat het redelijk, eigenlijk zou ik naar de dokter moeten, maar ik gun me daar nu even geen tijd voor. Er is zoveel te doen hier. Ik moet nu aandacht besteden aan onze parochieschool. Door de onzekere tijden hier zakt de motivatie bij de leerkrachten en vanuit de overheid staat onderwijs nu eenmaal niet als hoofddoel vermeld. Het onderwijsniveau holt achteruit en dat is niet goed voor onze straatkinderen. Dus dit vraagt alle energie van me, helemaal nu er drie medebroeders weggaan.

Door de blokkades kan ik niet naar Hogar de Dios, samen de mis vieren met deze kinderen met een verstandelijke beperking. Hen een cadeautje geven. Hen zien stralen. Dus heb ik gezorgd voor geld zodat ze wegwerpluiers konden  kopen. Mijn werk kan ik alleen maar doen met uw steun voor de meest kwetsbaren hier in Bolivia. Dank daarvoor.

Zo heb ik u weer op de hoogte gehouden van mijn wel en wee.
De hartelijke groeten en een fijn 2023

Henk Erdhuizen, sdb.Vredesweek

De Vredesweek vindt plaats van 17 tot 24 sept met vieringen, een interessante lezing en een broodmaaltijd.

Lees verder »
« september 2023 » loading...
M D W D V Z Z
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
zo 24

Didam

24 september - 10:00
di 26

Beek

26 september - 09:00
do 28

Didam

28 september - 09:00
do 28

Zeddam

28 september - 18:30
Mogelijk ook interessant:
Parochie H. Gabriël