Kevelaer

Dit jaar wordt op woensdag 9 augustus vanuit onze Parochie H. Gabriël wederom de jaarlijkse bedevaart naar Kevelaer gehouden. Harmonie de Club uit Didam gaat mee voor de muzikale ondersteuning.

De zang tijdens de plechtige Hoogmis om 11.30 uur en het Marialof om 17.00 uur in de Basiliek zal worden verzorgd door het Gabriëlkoor. Leden van het pastoraal team zullen deze dag in de vieringen voorgaan.

’s Middags om 14.30 uur wordt in het park de grote kruisweg gelopen en voor diegenen die minder goed ter been zijn is er een kleine kruisweg in de Pax Christikapel. Tussendoor is er tijd om persoonlijk de heiligdommen te bezoeken en te zorgen voor de inwendige mens.

Voor informatie en opgave kunt U zich voor 1 augustus  a.s. aanmelden bij het secretariaat in uw eigen geloofskern of bij de broedermeesters. 

De kosten bedragen  € 17,– voor volwassenen en € 5,– voor kinderen.

Bij opgave wordt u het dagprogramma overhandigd en medegedeeld waar u kunt opstappen.

De bussen verzamelen zich vervolgens op de parkeerplaats bij Boszicht in Nieuw Dijk vanwaar we gezamenlijk op weg gaan naar Kevelaer.

Er is ook de mogelijkheid om per fiets op bedevaart naar Kevelaer te gaan.

Ook dit jaar willen we weer met een groep pelgrims op dinsdag 8 augustus a.s. per fiets vertrekken naar Kevelaer. De avond brengt U door in Kevelaer en de volgende morgen sluit U zich dan aan bij alle pelgrims die per bus arriveren.

‘s Middags na het lof wordt weer huiswaarts gefietst.

Opgave en informatie voor deze bedevaart per fiets bij Mimi Hendriksen, tel. 06-13317696.

Graag zo spoedig mogelijk opgeven zodat we hotelkamers kunnen vastleggen.

Tevens is er gelegenheid om zelfs per voet naar Kevelaer te gaan. U kunt zich bij  diaken Theo Reuling aansluiten die deze tocht onderneemt. De afstand is circa 40 km, vertrek dinsdag 8 augustus vanaf  ’s-Heerenberg. Contact: 0316-225687

Mindervaliden

Op 31 mei wordt een extra bedevaart gehouden voor mensen die minder goed ter been zijn. Er worden dan speciale rolstoelbussen ingezet. 

Vragen of opgeven

U kunt zich voor de bedevaart opgeven via de secretariaten van uw eigen geloofskern. Vroegtijdig wordt dit aangekondigd in De Gabriël en tijdens de mededelingen aan het eind van een viering.

Voor informatie kunt u terecht bij het dagelijks bestuur of pastoraal team. Zij zijn bereikbaar via het secretariaat van parochie H. Gabriël  0316 – 22 10 21

Over Kevelaer

Waarom gaan we er elk jaar naar toe?
Mogelijk ook interessant voor u:
zo 24

Didam

24 september - 10:00
di 26

Beek

26 september - 09:00
do 28

Didam

28 september - 09:00
do 28

Zeddam

28 september - 18:30

Kerkberichten

In deze periode is pastorale nabijheid van groot belang. Hierover berichten wij via de kerkberichten in de lokale weekbladen, deze…

Lees verder »

Kerk op schoot

Uitnodiging Kerk op schoot Hallo, Kom je zondag 1 oktober ook naar de ‘Kerk op schoot’ viering in de Protestantse kerk in Zeddam? We beginnen

Lees verder »
Parochie H. Gabriël