Bezinning

Zomertijd

Beste mede-parochianen,

In deze tijd van het jaar zijn er een aantal gebeurtenissen gaande die ons doen denken aan nieuw leven of liever gezegd hernieuwd leven. De temperatuur wordt milder ofschoon de maartse buienreeks ons niet ontgaan is. De knoppen aan bomen struiken botten uit en de Keukenhof kan zich weer kleurrijk tentoonstellen! En last but not least de zomertijd is weer ingegaan. Ieder jaar mogen we deze cyclus van het natuurlijke leven opnieuw beleven. Deze voorgaande beschrijving doet ons wellicht denken aan de liturgische periode van onze kerk waar we ons nu in bevinden.

Met as-woensdag zijn we gestart met een periode van 40 dagen ingetogenheid. Passend hierbij was onze inmiddels traditionele vastenwandeling. Een groot aantal deelnemers inclusief onze vormelingen.  De vastenactie waarbij we ons hebben gericht op de noden in Afrika o.a. Soedan maar ook op hulp voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Zowel voor de vastenwandeling als voor de vastenactie konden we samen eensluidend zeggen “we zijn samen onderweg”.  

En aan het einde van deze periode mogen we uitkijken naar hernieuwd leven. Net zoals in de natuur zijn ook wij verzekerd van nieuw leven. Er is wel een verschil, voor hernieuwd leven in de natuur hoeven we niet zoveel te doen dat gebeurd ieder jaar weer opnieuw mits we natuurlijk zuinig zijn op onze schepping maar geloven in de hernieuwd leven na de dood dat vraagt van ons geloof dat vraagt van ons vertrouwen. Als we durven uitspreken dat geloof liefde is dan hebben we het vertrouwen al bijna te pakken. Immers God heeft door Christus laten zien liefde is. In Christus hebben we mogen ervaren dat God met ons, als een God van leven. In Jezus heeft God ons getoond dat hij wil dat de mens liefdevol en gelukkig is. Dat geluk gaat verder tot over de dood heen.

Door het Paasmysterie worden we hier ieder jaar weer aan herinnerd. Zo mogen we ervaren dat het ieder jaar weer een uur langer licht blijft niet alleen door de klok te verzetten maar vooral door te ervaren dat het Licht van de wereld nooit voor ons zal doven.

Opgewekt. Opgebeurd. Tranen gedroogd. Verdriet voorbij.

Er zit weer leven in. Want het is Pasen. De Heer is opgewekt.

Dood is toch dood? Neen, hij leeft! Een heel nieuw leven.

Onverwoestbaar. Onvergankelijk.

Hij gaat ons voor. De eerste uit de doden. Hij neemt ons mee.

Daarom zingen we opgewekt:

Halleluja!

 

Zalig Pasen.

 

Leon Feijen

Diaken.

Mogelijk ook interessant voor u:
do 01

Didam

1 juni - 09:00
do 01

Zeddam

1 juni - 18:30
vr 02

Wehl

2 juni - 09:00
za 03

Beek

3 juni - 10:30

Kerkberichten

In deze periode is pastorale nabijheid van groot belang. Hierover berichten wij via de kerkberichten in de lokale weekbladen, deze…

Lees verder »
Parochie H. Gabriël