Deelkast in Wehl

U kent ze vast wel: de boekenkasten waar je zomaar een boek uit mag pakken. Op steeds meer plaatsen in Nederland zie je nu ook Deelkasten. Die werken net zo. Alleen staan er levensmiddelen en verzorgingsproducten in. Door de inflatie wordt alles duurder. Soms is er te weinig geld om alle boodschappen te kunnen betalen. Niets om je voor te schamen, steeds meer mensen hebben er mee te maken.

Met de Deelkasten kunnen we elkaar helpen. Ook gaan we voedselverspilling tegen, er wordt in Nederland nog steeds veel teveel eten weggegooid. Het werkt simpel. Wie wat kan missen zet houdbare levensmiddelen of drogisterij-artikelen in de Deelkast. Wie wat nodig heeft haalt ze eruit. Ruilen kan natuurlijk ook. Iedereen mag meedoen, zo helpen we elkaar!

In oktober vorig jaar is het project Deelkasten Doetinchem-Gaanderen-Wehl van start gegaan. Het doel van de werkgroep, bestaande uit leden van de Protestantse Gemeente Doetinchem en de Maria Laetitia parochie, is om Deelkasten te plaatsen verspreid over de gemeente Doetinchem.
De Deelkast is vooral bedoeld als steun voor wie het momenteel wat minder goed heeft. Sinds het stijgen van de energieprijzen en de hogere prijzen voor boodschappen, neemt ook in Doetinchem de armoede toe. Ook in buurten waar je dit niet zou verwachten hebben mensen het financieel zwaar. Daarnaast zijn de kasten uitermate geschikt om voedselverspilling tegen te gaan. We gooien helaas nog onnodig veel weg.

Ook de parochie Gabriël wil meedoen. In Wehl staat er nu één binnen in de R.K kerk. (rechter kerkdeur deze is overdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur). Om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten profiteren van de kasten, geldt de ‘spelregel’ dat er maximaal 2 producten tegelijk mogen worden meegenomen. Zo raakt de deelkast niet te snel leeg en wordt teleurstelling bij anderen voorkomen.

Tijdens vieringen staat achterin de kerk een groene voorraad box waar producten in gedoneerd kunnen worden ter aanvulling van het kastje mocht deze onverhoopt leeg raken.

« juli 2024 » loading...
M D W D V Z Z