Bezinning

Ook in onze parochie

De leerlingen kwamen altijd weer samen. Op verschillende plekken. Ze vertrokken van die plaatsen waar ze niet welkom waren. Ze bleven op die plaatsen waar de gemeenschap hen wilde ontvangen, met hen wilde bidden.

De leerlingen bleven niet passief wachten, maar bleven bidden. Eensgezind en volhardend. Ze wisten, dat het hun taak was om- toegerust door Zijn Geest – zijn levenswerk voort te zetten.

Staan wij in onze parochie ook niet op de schouders van hen die ons zijn voorgegaan, in geloof, in eensgezindheid en vertrouwen. Op verschillende plaatsen, in verschillende omstandigheden.

Hun bidden bracht hen bij elkaar; ze hoopten en geloofden hetzelfde. Dat gaf hen kracht om door te gaan.

Bidden – vooral samen bidden – kan een geweldige kracht geven. Het schept een sterke onderlinge band. Dat roept solidariteit op, die mensen boven zichzelf doet uitstijgen. Bidden is de hartslag van ons geloven. Het nodigt uit om te volharden, om te geloven in Gods kracht. Bidden geeft het diepe gevoel en ervaring dat we er niet allen voor staan. Wat er ook gebeurt, God is er ook nog!

Bidden maakt niet het onmogelijke waar. Maar het maakt ons wel sterk om ons leven recht in de ogen te kunnen zien. Het geeft kracht om elkaar te dragen in goede en kwade dagen. Ons bidden kan bijdragen aan onze innerlijke rust en dat houdt ons in evenwicht.

Pastoor Jurgen Jansen