Ontmoeting en inspiratie

Ontmoeting en inspiratie

Ontmoeting en inspiratie

Ontmoeting en inspiratie

In het jaar 2019-2020 organiseren we als parochie weer verschillende activiteiten om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Eerder hebben wij deze activiteiten georganiseerd onder de noemer ‘Kunst en geloof’.

De parochie H. Gabriël organiseert regelmatig workshops onder de deskundige begeleiding van Ineke van Geemen.

Wilt u uw eigen Paaskaars maken? Geef u dan op voor deze workshop op zaterdag 28 maart. Onder begeleiding van Ineke van Geemen gaat u aan de slag met uw eigen kaars. Met sjablonen, steekvormen of uit de losse pols snijdt u vormen uit de wasplaten, die vervolgens op de kaars worden geplakt. Deze platen zijn er in allerlei kleuren passend bij het thema. De kaarsen worden door pastoor Jurgen Jansen direct aan het einde van de workshop gezegend.

In het kort:
Deze workshop gaat door bij minimaal 10 personen (maximum is 25 personen)
Tijd: 1 bijeenkomst van 09.00 tot 12.00 uur
Prijs: € 15,- inclusief dompelkaars en koffie/thee
Locatie: Parochiecentrum H. Gabriël Raadhuisstraat 1a Didam

Opgave kan via gabriel@parochiegabriel.nl of bij Augustine van Ree, 06 – 300 94 182.

Deze workshop is geweest.

Op zaterdagochtend 15 december 2018 organiseert Ineke van Geemen een speciale Kerstworkshop. We maken dan een prachtige Engel van papier, ijzerdraad en verschillende materialen. Dit kan een persoonlijke Engel voor uzelf zijn, voor iemand anders, of misschien een leuk idee om deze workshop als Sinterklaascadeau aan iemand te geven.
De kosten van €10,- zijn inclusief materialen, koffie/thee met iets lekkers.

U hoeft niet persé creatief te zijn bij het maken van deze mooie Engel. Onder de professionele begeleiding van Ineke gaat dat zeker lukken.Verder mag iedereen mee doen aan deze workshop, ongeacht je leeftijd!

Waar: Parochiecentrum H. Gabriël, Raadhuisstraat 1a Didam
Wanneer: 15 december 2018, van 09.30u tot 12.00u
Kosten: €10,- per persoon

 

Deze workshop is geweest.

Iconen zijn geschilderde afbeeldingen van Christus, de Moeder Gods en andere heiligen en van Bijbelse verhalen. Ze worden met een speciale techniek – door gaans op hout – volgens vaste voorschriften en regels geschilderd. Het maakt daar bij niet uit door welke schilder en in welke tijd ze geschilderd zijn (en nog steeds worden!).

Iconen worden dan ook niet met de naam van de schilder gesigneerd. Een icoon is van alle tijden en blijft overal en altijd herkenbaar voor iedereen. In de parochie start er weer een nieuwe cursus iconen schilderen onder leiding van Jos Bentert uit Nieuw Deurningen.

Wilt u hieraan deelnemen? Dat kan, u bent van harte welkom.

De cursus start op 7 september 2019 en is vervolgens om de week zodat de iconen dan met het weekend van de 1e advent klaar zijn. Het betreft bijeenkomsten van 09.30u tot 16.00u in het parochiecentrum in Didam. De kosten bedragen € 210,- per persoon en zijn inclusief inclusief icoonplank, verf, koffie en thee. De kwasten kunt u zelf meenemen of kopen bij dhr. Bentert (marterhaar € 47,50). Geïnteresseerd?

 

Deze workshop is geweest.

Wilt u uw eigen adventskrans maken? Geef u dan op voor deze workshop! Onder begeleiding van Ineke van Geemen gaat u aan de slag om uw eigen papieren  krans te maken.

De kosten bedragen € 12,50 per persoon en is inclusief gebruik van alle materialen en koffie/thee. De workshop is van 09.00 tot 12.00 uur in de Gabriëlzaal van het parochiecentrum, Raadhuisstraat 1a in Didam.

Opgave kan via gabriel@parochiegabriel.nl of via 06 – 300 94 182. De workshop gaat door bij 10 personen en heeft een maximum van 25 personen.

Mogelijk ook interessant voor u:
wo 04

‘s-Heerenberg

4 oktober - 19:00
do 05

Didam

5 oktober - 09:00
do 05

Zeddam

5 oktober - 18:30
vr 06

Wehl

6 oktober - 09:00
vr 06

Didam

6 oktober - 18:30

Kerkberichten

In deze periode is pastorale nabijheid van groot belang. Hierover berichten wij via de kerkberichten in de lokale weekbladen, deze…

Lees verder »

Annulering kapellentocht

Helaas! Door te weinig aanmeldingen – om wat voor reden dan ook – wordt de kapellentocht van a.s. zondag 1 oktober 2023 uitgesteld naar ’n

Lees verder »

Kerk op schoot

Uitnodiging Kerk op schoot Hallo, Kom je zondag 1 oktober ook naar de ‘Kerk op schoot’ viering in de Protestantse kerk in Zeddam? We beginnen

Lees verder »
Parochie H. Gabriël