Praktische informatie Eerste Heilige Communie

Praktische informatie Eerste Heilige Communie

Praktische informatie Eerste Heilige Communie

Praktische informatie Eerste Heilige Communie

Voor welke leeftijd? Gedoopt of nog niet?

Onze parochie biedt kinderen in de leeftijd van groep 4 van de basisschool de gelegenheid om de Eerste Heilige Communie te doen. Natuurlijk moeten de kinderen gedoopt zijn. Als dat niet zo is, is er gelegenheid om – voorafgaand aan de Communie – het sacrament van het Doopsel alsnog te ontvangen.

Hoe kan ik mijn kind(eren) opgeven?

Informatieavond

In april/mei wordt u – zo mogelijk via de scholen en ook via de website, het parochieblad de Gabriel en de lokale bladen – uitgenodigd voor een informatieavond. Deze zal voor de zomervakantie plaatsvinden. U kunt zich hiervoor aanmelden d.m.v. een mail aan administratie@parochiegabriel.nl. Graag ontvangen we de naam van uw kind(eren), zijn/haar/hun geboortedatum, op welke school het/ze zit(ten), uw adres, telefoonnummer en e-mailadres. U krijgt na de zomervakantie een herinnering over plaats en tijd van de avond.

Opgave

Na de informatieavond krijgt u via de mail een aanmeldformulier thuisgestuurd, waarmee u uw kind(eren) kunt opgeven voor deelname aan het Eerste Communie traject.

Het aanmeldformulier is ook als download beschikbaar: Aanmelding EHC 2023-2024

Niet in ‘onze dorpen’ op school?

Ouders van kinderen die niet in ‘onze dorpen’ op school gaan ontvangen geen uitnodigingsbrief via school. Zij kunnen zich rechtstreeks melden via het volgende e-mailadres: administratie@parochiegabriel.nl.

Voorbereiding

Aan het feest van de Eerste Communie gaat een uitgebreide voorbereiding in de parochie vooraf, van september tot en met mei. Deze bestaat uit parochie-bijeenkomsten voor de ouders en voor ouders en kinderen gezamenlijk en uit bijeenkomsten voor de kinderen.

De verschillende bijeenkomsten worden begeleid door de werkgroep bestaande uit ouders en/of leden van het pastorale team. De werkgroep wordt begeleid door de pastor catechese. We maken daarbij gebruik van het project ‘Blijf dit doen’.

Wanneer is de Eerste Communieviering?

Nadat de aanmeldingen binnen zijn, wordt er eind september/begin oktober een planning gemaakt en wordt er besloten wanneer en waar in de parochie de Eerste Communievieringen plaatsvinden. 

Wat kost deelname aan de Eerste Heilige Communie?

U kunt de kosten terug vinden in het overzicht kerkdienst tarieven.

Mogelijk ook interessant voor u:
zo 16

Didam

16 juni - 09:30
di 18

Beek

18 juni - 09:00
do 20

Didam

20 juni - 09:00
do 20

Zeddam

20 juni - 18:30

Deelkast in Wehl

U kent ze vast wel: de boekenkasten waar je zomaar een boek uit mag pakken. Op steeds meer plaatsen in Nederland zie je nu ook Deelkasten. Die

Lees verder »

Bedevaarten 2024

Ook in 2024 worden er weer bedevaarten georganiseerd vanuit onze parochie.

Dit jaar kunt u mee naar Kevelaer, Lourdes en onze lokale minipelgrimage op de fiets.

Lees verder »

60 jaar priester

Ik werd in 1964 kapelaan in Beek en met de pastoor reed ik langs de grenzen van de parochie. Hierbinnen ligt onze zorg. En ineens stond ik voor de 18-jarigen cursus…

Lees verder »

Jubeljaar 2025

Paus Franciscus heeft voor 2025 een Heilig Jaar afgekondigd met als thema ‘Pelgrims van hoop’. Als voorbereiding daarop is 2024 uitgeroepen tot een “Jaar van

Lees verder »
Parochie H. Gabriël