MIVA (Missie Vervoersmiddelen Actie)

MIVA-Collecte

In augustus vindt de jaarlijkse MIVA collecte plaats in de katholieke kerken. Dit jaar bestaat MIVA 80 jaar. MIVA is in 1935 opgericht om missionaire werkers in het buitenland te ondersteunen met vervoer. Sindsdien zijn het vooral de opvolgers van de missionarissen, de lokale broeders en zusters, die een beroep doen op MIVA voor financiering. Vervoer en communicatie zijn onmisbaar.

0

MIVA zendt dus zelf geen mensen of materialen naar ontwikkelingslanden, en financiert uitsluitend de lokale aanschaf van concrete middelen: een terreinwagen, fietsen, motoren, een computer. Vervoer- en communicatie zijn onmisbaar voor het werk van deze lokale ‘pioniers’. Zonder dat kunnen ze de mensen die hun hulp nodig hebben niet bereiken. Er is geen openbaar vervoer en de wegen zijn slecht.

In 2015 vragen wij uw aandacht voor een bijzonder straatkinderenproject in Ghana.

Gideon helpt straatkinderen in Ghana aan een betere toekomst

'Omdat ik zelf hulp kreeg, wil ik nu ook anderen helpen.'

Dit project is opgezet door pionier Gideon Markin, die zelf in de kerken van onze Gabriëlparochie wordt voor de MIVA gecollecteerd in het weekend van 29 en 30 augustus 2015.

Informatie over het gekozen project vindt u op: miva.

Een bijdrage kunt u storten op NL42 INGB 0000 0029 50 t.n.v. M.I.V.A. Breda.

Wij bevelen deze collecte van harte aan.

MOV van de Gabriëlparochie