Nieuws

Filteren op gemeenschap:


Nieuwsoverzicht

Nieuws

Actie Kerkbalans weer van start

Voorzijde_folder_Kerkbalans_2019
Op zaterdag 19 januari is om 13.00 letterlijk de actieperiode van Kerkbalans ingeluid. De actie om binnen de kerk een financiële bijdrage op te halen. Dankzij Actie Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en kunnen zij hun maatschappelijke functie blijven vervullen
.

 

Actie Kerkbalans

Kerkbalans is een landelijke campagne en initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oud-Katholieke Kerk. Met meer dan 2000 deelnemende kerken is het de grootste fondsenwervende actie in Nederland. Parochies en gemeenten krijgen geen subsidie en hebben daarom een financiële bijdrage nodig van hun leden om te kunnen bestaan. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. De officiële actieperiode loopt van 19 januari tot en met 2 februari 2019.

 

Onbetaalbare inzet

Een spannend en druk jaar ligt achter ons. In de parochie is hard gewerkt om de ingezette herstructurering in goede banen te leiden. Nee, nog lang niet alle vragen zijn beantwoord,

... Lees verder...
Geplaatst op 16-01-2019
Nieuws

Bedevaart naar Lourdes

Vanuit de Parochie H. Gabriël gaan we van 26 september tot 1 oktober 2019 met het vliegtuig op bedevaart naar Lourdes gaan.

 

We verblijven in ons “eigen” hotel St. Georges. Bent u niet goed ter been of heeft u moeite met het lopen van iets langere afstanden. Dan kunt u ook mee naar Lourdes er staat dan een rolstoel voor u klaar. Heeft U zelf geen rolstoelbegeleider dan gaan wij daarvoor zorgen.

 

Heeft U interesse om met deze reis mee te gaan of wilt u meer inlichtingen over deze reis, dan kunt u mij bellen of mailen.

Uiteraard kunt u ook contact opnemen met ons pastorale team.

 

Riet Visser c.p. VNB Lourdesreizen.
0316 - 22 15 50

mariamartinusdidam@parochiegabriel.nl

... Lees verder...
Geplaatst op 16-01-2019
Nieuws

Data's kinderactiviteiten 2019

Ook in 2019 zijn er natuurlijk activiteiten speciaal voor de kinderen in onze parochie.

 

10-2

 

  9.30 u

Eucharistieviering KWD

Didam

23-2

19.00 u.

Carnavalsviering

Nieuw-Dijk

10-3

 

  9.30 u.

Eucharistie met KWD

Didam

14-4

11.00 u.

Kinderviering PalmPasen

Didam

20-4

19:00u

Water-Licht-Vuur viering

Wehl

30-5

 

10.00 u.

Hemelvaart met KWD

’s  Heerenberg

  9-6

  9.30 u.

Pinksteren met KWD

Didam

30-6

  9:30 u.

Familieviering met aansluitend Gezinsdag.

Didam

7-8

Hele dag

Kinderbedevaart naar Kevelaer*

Kevelaer

... Lees verder...
Geplaatst op 12-01-2019
Nieuws

Kinderkamp en jongerenreis

In de eerste maand van het nieuwe jaar worden vaak al de eerste plannen gemaakt voor de zomervakantie. Ook dit jaar heeft het jongerenpastoraat van het Aartsbisdom Utrecht weer mooi aanbod:

 

- Kinderkamp in Haarle
- Jongerenreis naar Ierland in de voetsporen van St. Patrick

Meer informatie

 

kinderkamp2019

... Lees verder...
Geplaatst op 10-01-2019
Nieuws

Eindrapportage kerngroep

Eind november 2018 verscheen de eindrapportage van de kerngroep Herstructurering van de parochie H. Gabriël. Lees hier het rapport.

... Lees verder...
Geplaatst op 08-01-2019
Nieuws

Nieuw in parochie H. Gabriël: Gebedstijd voor aanbidding

HEILIG UUR: EEN UUR VOOR GOD…?

 
 

Voor de deur van de kerk in de Kalverstraat in Amsterdam staat een bord met de tekst: “Een kwartier voor God”. Een uitnodiging om even het lawaai en de drukte achter je te laten en een kwartiertje stil te zijn, om te bidden, om even niets te moeten of te hoeven. Velen maken en maakten gebruik om binnen te gaan en los te komen van beslommeringen. Van onze kerken in de parochie H. Gabriël, én in de ons omliggende parochies, zijn er een aantal de hele dag open en nodigen uit om even de stilte op te zoeken. Wij vinden dat het in deze tijd heel belangrijk is dat die mogelijkheid er is en blijft.

 

Als Jezus op een gegeven moment er niet is, gaan de leerlingen Hem zoeken. Op een stille plek vinden ze Hem. En op hun vraag waar Hij was, want iedereen zoekt u, krijgen ze dat verrassende antwoord: “Wist je dan niet dat ik bij Mijn Vader moest zijn?” Daarna leert Hij hen bidden en stil zijn.

 

Bovenstaande en de vraag of wij in onze parochie(s) geen ‘stil u

... Lees verder...
Geplaatst op 07-01-2019
Nieuws

Zalig Nieuwjaar

Aan Franciscus hebben we de kerststal te danken. Ook al zullen we de kerststal deze dagen weer opruimen, laten we er toch iets van meenemen het nieuwe jaar in. Moge het nieuwe jaar voor jou een beetje lijken op de figuren uit de kerststal:

 

een beetje op Maria, ingaand op Gods aanbod om lief te hebben, steeds dienstbaar aan anderen....

 

een beetje op Jozef, dat je iets mag hebben van zijn bescheidenheid en de trouw waarmee hij zijn verantwoordelijkheid heeft gedragen...

 

een beetje op de engelen, boodschappers van goed nieuws, van vrede, vreugde en geluk....

 

een beetje op de herders, die hun schapen leiden en beschermen...

 

een beetje op de ezel, één en al oor, luisterbereid en veel verdragend; moge je ook iets hebben van zijn koppige trouw om door te zetten op de goede weg...

 

een beetje op de os, het dier dat trekt, want trekkers zijn er nodig, voortrekkers en spoortrekkers...

 

en veel, heel veel op het kind, dat ook in jou iets mag doorstralen van het echte lev

... Lees verder...
Geplaatst op 03-01-2019
Nieuws

Een Zalig Kerstfeest

De kerstdagen nodigen uit tot even stilstaan, even bezinnen.

... Lees verder...
Geplaatst op 24-12-2018
Nieuws

Parochie in actie voor Serious Request

Onder luid klokgelui van de Mariakerk in Didam hebben we vrijdagvanavond namens de parochie H. Gabriël een mooie cheque van € 2.900,- overhandigd aan de DJ's. Wow!Het bedrag is tot stand gekomen uit de collectes van 8/9 december, het beklimmen van de toren van de Pancratiuskerk, het bezoeken van het bijzondere altaar in de Oswalduskerk én de sponsorloop van de kinderen rondom de Mariakerk. Ook de PCI en de protestantse gemeente in Didam hebben een bijdrage geleverd aan dit bedrag.

 

Iedereen bedankt en voor de DJ's nog veel succes!

 

IMG_20181221_WA0012

IMG_20181221_WA0011

 

IMG_20181221_WA0010

IMG_20181221_WA0013

 

... Lees verder...
Geplaatst op 23-12-2018
Nieuws

Serious Request

In eerdere jaren stond in deze tijd steevast het Glazen Huis in de belangstelling, als onderdeel van FM Serious Request. Wat jaren geleden klein begon is inmiddels uitgegroeid tot een  grootse organisatie. Tijd om en anders te gaan aanpakken om nog dichter bij de mensen te zijn. Niet meer de mensen naar 3FM Serious Request, maar juist omgekeerd: SR naar de mensen toe. Die maken SR immers tot een succes! DJ’s van 3FM trekken door het land. En Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen doen ook Wehl, Loil en Didam aan, dwars door onze parochie! Reden genoeg om ‘als Gabriel’ aan te sluiten. Zondag 16 december is de sponsorloop-actie ‘Rond-je-kerk’ (geweest…!). We hopen op een parochie in beweging! Lees meer

... Lees verder...
Geplaatst op 13-12-2018
Nieuws

Georgiuswandelingen

flyer_foto

... Lees verder...
Geplaatst op 11-12-2018
Nieuws

Rond-je-kerk kinderactie

De parochie H. Gabriël organiseert op zondag 16 december een Logo_Rond_je_kerk_2018_AvR_29112018_DEFsponsorloop rond de Mariakerk in Didam voor de landelijke actie Serious Request. De parochie roept alle kinderen in de parochie én hun ouders/verzorgers op om met de actie zoveel mogelijk geld op te halen voor de actie Serious Request. Wellicht heeft u al gehoord dat de bekende jaarlijkse actie van radio 3FM, Serious Request, dit jaar anders is opgezet. Geen glazen huis, maar een zogenaamde ‘Lifeline’. Dit is een heel belangrijk onderdeel van het nieuwe 3FM Serious Request. Er gaan drie dj-teams lopen. Zij creëren een zogenaamde ‘Lifeline’, door héél Nederland. In zes dagen lopen zij door verschillende dorpjes en steden richting hun headquarters: TivoliVredenburg in Utrecht.

 
Eén van de drie dj-teams, het team bestaande uit Rámon Verkoeijen en Mark van der Molen, beginnen in Hengelo en komen op weg naar Utrecht ook door Wehl, Kleindorp, Loil en Didam. Voor ons als parochie reden om in actie te komen! Er wordt dit jaar geld o

... Lees verder...
Geplaatst op 04-12-2018
Nieuws

Rond-je-kerk Serious Request

Nieuwsflits_Gabril_EXTRA_SR_30112018_AvR_DEF_1

... Lees verder...
Geplaatst op 01-12-2018
Nieuws

Wij luiden de noodklok

Kerkklokken_luiden geluid voor het klimaat. Wij, de parochie H. Gabriël, doen mee aan dit initiatief van Greenpeace, net als een groot aantal kerken en instellingen in heel Nederland. Daarmee geven we een gezamenlijk signaal, vlak voor de internationale klimaattop in Polen.

 

Gedurende twee minuten laten we samen horen dat het nu tijd is voor actie om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. Nederland moet voorop lopen en zorgen dat we onder de anderhalve graad opwarming blijven.

 

Paus Franciscus heeft in zijn jongste encycliek Laudato ‘Si een sterke oproep gedaan om ons te bekommeren om Gods Schepping, onze aarde. De klimaatverandering, zegt de paus, is onder andere een teken dat het niet goed gaat met de aarde, los van elk waardeoordeel dat je er aan kunt hechten.

 

Aanstaande maandag praten de regeringsleiders van de wereld in Polen op de klimaattop over de maatregelen die nodig zijn om de klimaatverandering te beteugelen. In Nederland is het initiatief ontstaan om door het luiden van de k

... Lees verder...
Geplaatst op 30-11-2018
Nieuws

Communicanten samen rond Advent

Adventsbijeenkomsten_3_groepen
Op vrijdag 23 en zaterdag 24 november kwamen de 70 communicanten van de Gabrielparochie  en hun ouders in drie groepen samen rond het thema Advent. Vierend, zingend en knutselen verkenden ze het Kerkelijk Jaar in het algemeen en de Advent in het bijzonder. Alle gezinnen gingen met een mooie Adventskrans naar huis.

In december gaan ze de kerk verkennen waar in mei de Eerste Communie gevierd wordt. In januari gaan ze – met de Werkgroep Eerste Heilige Communie -aan de slag met de methode ‘Blijf dit doen’.

... Lees verder...
Geplaatst op 29-11-2018
Nieuws

Presentatie Imke Tilma-Krus

Op zondag 2 december zal Imke Tilma-Krus  Imke_Facebook gepresenteerdworden als vrijwillig catecheet in onze parochie. Dat zal gebeuren in een feestelijke eucharistieviering, om 9.30 uur in de Mariakerk in Didam. Na de viering is er gelegenheid om kennis te maken en Imke te feliciteren. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

... Lees verder...
Geplaatst op 28-11-2018
Nieuws

Nieuwsflits nr 12

Zoals u van ons gewend bent houden wij u steeds d.m.v. een nieuwsbrief op de hoogte van de stappen in het herstructureringsproces in de parochie H. Gabriël.

Vandaag bieden wij u “Nieuwsflits” no. 12 aan.

Nieuwsflits_Gabril_nr12_19112018_AvR_DEF_1

 Nieuwsflits_Gabril_nr12_19112018_AvR_DEF_2

... Lees verder...
Geplaatst op 22-11-2018
Nieuws

Meerdaagse- en dagbedevaart naar Beauraing

Bedevaart naar Beauraing, België, 15 t/m 18 juni 2019

De vierdaagse bedevaart van NBC Pro Maria afdeling bisdom Den Bosch is van 15 t/m 18 juni 2019  met begeleiding van een priester. Er is goede medische begeleiding aanwezig. Programma: dagelijks H. Mis, Mariahulde, lof, en de persoonlijke zegen met het H. Sacrament, rozenhoedje, bezoek Mariaal museum, show MarieChristien, ontspanningsavonden, DVD over Beauraing, stille aanbidding, de bloedreliek van de H. Paus Johannes Paulus II vereren in de crypte St Jean in de tuin der verschijningen, Mariawake met handoplegging, stille aanbidding, graven van alle vijf zieners bezoeken. De bedevaart van 15 t/m 18 juni 2019 heeft de opstapplaatsen Oss, Helmond (bij voldoende pelgrims) en Eersel. Reissom vanaf € 280,- p.p..

 

De dagbedevaart naar de moeder met het Gouden Hart is op 16 juni. De dagbedevaart op zondag

16 juni 2019 heeft de opstapplaatsen Nijmegen, Mill, Helmond, Eersel, en grensovergang Bergeijk. Reissom € 35,- p.p.

 

Info bij h

... Lees verder...
Geplaatst op 31-10-2018
Nieuws

Schuldhulpmaatjes gezocht

Parochie H. Gabriël is een van de initiatiefnemers van het SchuldHulpMaatjesproject in de gemeente Montferland. Het betreft vrijwilligers die gedurende korte tijd (enkele maanden tot hooguit een jaar) mensen willen helpen om uit de schulden te komen of te voorkomen dat ze er (verder) in komen. Dankbaar werk. Hebt u wat gevoel bij financiën en wilt u iemand nabij zijn? Kijk in de advertentie.

... Lees verder...
Geplaatst op 29-10-2018
Nieuws

Fotoalbum Kevelaer

Ook dit jaar - 2018 - zijn er vanuit onze parochie weer veel bedevaartgangers naar Kevelaer gegaan. Een groep ging met pastoor Jansen op de fiets, diaken Reuling ging samen met enkele hittebestendige wandelaars te voet. De overigen gingen met de bus.

 

Bij de fotoalbums is een reportage te bekijken.

 

Het was weer een geslaagde en inspirerende editie! 

... Lees verder...
Geplaatst op 15-08-2018
Nieuws

Gebedsintenties opgeven

De procedure om gebedsintenties op te geven is in de parochie H. Gabriël wat aangepast. Voortaan zal met een formulier gewerkt worden dat ook te downloaden is. Dat maakt het ook eenvoudiger om van huis uit de het opgeven van intenties te regelen. De procedure is als volgt.

... Lees verder...
Geplaatst op 28-03-2018
Nieuws

Driekoningen

Het feest van Driekoningen heeft als officiële kerkelijke benaming: Hoogfeest van de Openbaring des Heren. De geboorte van Jezus wordt bekend aan de gehele wereld. Lees meer....

... Lees verder...
Geplaatst op 05-01-2018
Nieuws

Zalig Nieuwjaar

Moge het nieuwe jaar voor jou een beetje lijken op de figuren uit de kerststal:

 

een beetje op Maria, ingaand op Gods aanbod om lief te hebben, steeds dienstbaar aan anderen....

een beetje op Jozef, dat je iets mag hebben van zijn bescheidenheid en de trouw waarmee hij zijn verantwoordelijkheid heeft gedragen...

een beetje op de engelen, boodschappers van goed nieuws, van vrede, vreugde en geluk....

een beetje op de herders, die hun schapen leiden en beschermen...

een beetje op de ezel, één en al oor, luisterbereid en veel verdragend; moge je ook iets hebben van zijn koppige trouw om door te zetten op de goede weg...

een beetje op de os, het dier dat trekt, want trekkers zijn er nodig, voortrekkers en spoortrekkers...

en veel, heel veel op het kind, dat ook in jou iets mag doorstralen van het echte leven en dat jouw liefde onweerstaanbaar wordt, iedereen verwarmend.

... Lees verder...
Geplaatst op 01-01-2018
Nieuws

Nieuwsflits nummer 8 is uit

Dat dit ook letterlijk andere tijden gaan worden kunt u in de nieuwe uitgave van de nieuwsflits lezen. Ook over de laatste weekendvieringen en de vorderingen van de werkgroepen. Het jaar 2018 wordt daarmee een spannend en inspannend jaar.

... Lees verder...
Geplaatst op 30-12-2017
Nieuws

Als er twee of drie...

Als_er_twee_of_drieKomende zondag is het de drieëntwintigste zondag door het Matteus-jaar. De lezingen raken aan een spannend onderwerp. Spannend, omdat het confronteert met onze zo individualistisch ingestelde tijd. Wij zijn op ons privé gesteld, we houden niet zo van door een ander ingestelde regels, we vinden het niet fijn als iemand zich met ons bemoeit... lees meer

 

... Lees verder...
Geplaatst op 13-09-2017
Nieuws

Vierde Nieuwsflits verschenen

Op 3 juni is de vierde Nieuwsflits verschenen.

 

Nieuwsflitsen verschijnen in het kader van de herstructering van de parochie die momenteel gestart is. In de vierde uitgave staat onder andere een sfeertekening van de gehouden informatiebijeenkomsten en hoorzittingen. Daarnaast wordt ingegaan op enkele onderwerpen die op deze avonden nadrukkelijk naar voren kwamen, zoals rond de sluiting van de kerk, welke vieringen mogelijk blijven en de werkgroepen die gaan starten.

... Lees verder...
Geplaatst op 03-06-2017
Nieuws

Nieuwsflits 2 verschenen

Op 18 maart is de tweede Nieuwsflits verschenen. Deze verschijnen in het kader van de herstructering van de parochie die momenteel voorbereid wordt. Deze nieuwe uitgave gaat onder andere in op de dalende cijfers in de parochie.

... Lees verder...
Geplaatst op 18-03-2017
Nieuws

Eerste Nieuwsflits verschenen

Rond de herstructurering zal op verschillende momenten en op verschillende manieren informatie verstrekt worden over de voortgang en de uitgangspunten. Vandaag is de eerste Nieuwsflits hierover verschenen met informatie over het proces en de hierna volgende momenten van communicatie.

... Lees verder...
Geplaatst op 25-02-2017
Nieuws

Bestuurlijk en pastoraal beleidsplan

In het beleidsplan kijken het bestuur en het pastoraal team van de parochie vertrouwvol de toekomst in. Echter niet door de ogen te sluiten voor de realiteit. De kerkbetrokkenheid neemt af, het vrijwilligerskader wordt steeds ouder en kleiner en de pastores zijn te veel tijd kwijt aan organiseren en komen te weinig toe aan pastoraat.

 

Willen we straks nog als parochie zichtbaar zijn en de blijde boodschap kunnen verkondigen, dan is een nieuwe structuur noodzakelijk.

 

Het beleidsplan maakt hier melding van. Lees het online of download als PDF.

... Lees verder...
Geplaatst op 10-02-2017
Nieuws

Parochie met beleidsplan in de media

Rond het uitgebrachte beleidsplan heeft Regio8 een tv-reportage gemaakt. Ook de schrijvende pers levert haar aandeel. Zo verschenen artikelen in De Gelderlander , Stem van Montferland en het Montferland Nieuws.

... Lees verder...
Geplaatst op 06-02-2017
Nieuws

Geloven in de ander week van de missionaris

Iedere dag opnieuw gaan honderden Nederlandse missionarissen en missionair werkers wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede.

Vanuit Nederland dragen we hieraan bij met de Pinksteractie voor de Week van de Nederlandse Missionaris (WNM). Deze collecteweek loopt van 7 t/m 15 mei en is een blijk van steun voor onze missiewerkers wereldwijd.

 

Waar missionarissen en missionair werkers aanwezig zijn, gebeurt iets bijzonders. Gedreven door hun geloof en naastenliefde, stellen zij zich open voor het leed en de kracht van anderen. Zij ‘luisteren’ met hun hart en veranderen levens voorgoed. Luisteren met je hart is de tijdloze taal van de missionaris en een van de kernwaarden van het missiewerk.

 

U kunt onze missionarissen steunen door:
• een bijdrage aan de Pinkstercollecte in onze parochiekerken.
• door het eenvoudig invullen van de (eenmalige) machtiging op de website van WNM.
• een gift via rekeningnummer IBAN NL30RABO 0171 2111 11, WNM, Den Haag.

 

Meer informatie over de WN

... Lees verder...
Geplaatst op 12-05-2016
Nieuws

jubileum Theo Reuling

De parochie viert op 9 september aanstaande dat Theo Reuling 20 jaar 

Diaken_Theo_Reuling_01082018

diaken is. Dit wordt gevierd in de viering op zondagochtend van deze 9e september, om 09.30 uur in de Mariakerk in Didam. Daarna is er gelegenheid om hem te feliciteren in de Gabriëlzaal van het parochiecentrum in Didam met een kopje koffie en een drankje erbij. U bent van harte welkom!

... Lees verder...
Geplaatst op 00-00-0000
Nieuws

jubileum Theo Reuling

De parochie viert op 9 september aanstaande dat Theo Reuling 20 jaar 

Diaken_Theo_Reuling_01082018

diaken is. Dit wordt gevierd in de viering op zondagochtend van deze 9e september, om 09.30 uur in de Mariakerk in Didam. Daarna is er gelegenheid om hem te feliciteren in de Gabriëlzaal van het parochiecentrum in Didam met een kopje koffie en een drankje erbij. U bent van harte welkom!

... Lees verder...
Geplaatst op 00-00-0000
Nieuws

Bedevaarten Lourdes 2017

Van 27 september tot 2 oktober gaan we weer zoals elk jaar met het vliegtuig naar Lourdes.
We verblijven dan in een hotel. Iedereen kan met deze reis mee. Als je mee wilt en niet goed ter been bent kun je in Lourdes gebruik maken van een rolstoel. Je mag zelf iemand meenemen die de rolstoel duwt. Heb je geen eigen begeleider dan zorgen wij voor een begeleider/ster.
Uiteraard hoef je niet perse uit onze parochie te komen om mee te gaan.

 

Heb je interesse of wil je meer informatie over deze reis, bel of mail mij dan.

Uiteraard kun je voor informatie ook terecht bij ons pastoresteam.

 

Pastoor Jurgen Jansen 0314-650028
Pastor Ben Aarsen 0316-221250

 

Riet Visser, coörd.Lourdesreizen VNB
06-53769840
rietvisser@chello.nl

... Lees verder...
Geplaatst op 00-00-0000