Nieuws

Filteren op gemeenschap:


Nieuwsoverzicht

Nieuws

Inzameling kerstvoedselactie

De Voedselbank Montferland houd weer zijn jaarlijkse ‘Kerstvoedselactie’ voor de cliënten van de voedselbank.

We vragen om uw medewerking om op 22 december tussen 17.00 uur en 18.00 uur de deuren van het kerkportaal te openen.

De Voedselbank Montferland initieert deze actie om de cliënten van de voedselbank iets extra’s te kunnen bieden tijdens de Kerstdagen.

 

De voedselbank zorgt voor vrijwilligers om het voedsel ter plaatse in ontvangst te nemen en vraagt u ruime bekendheid te geven aan dit jaarlijks terugkerend initiatief.

 

Onze voorkeur gaat uit naar houdbare voedselprodukten.

... Lees verder...
Geplaatst op 15-12-2017
Nieuws

Driekoningenviering

Driekoningenviering_Poster_2018_AvR_06122017_DEF_1Op zondag 7 januari 2018 om 10.00 uur vieren we in de St. Martinuskerk in Wehl de gezamenlijke Driekoningenviering. Eén van de zogenaamde Gabriëlmomenten die we door het jaar kennen. De parochie H. Gabriël nodigt alle parochianen uit om deze viering bij te wonen. Samen willen we vieren en het nieuwe jaar inluiden. 

De eucharistieviering wordt voorgegaan door het gehele pastorale team en er is een kinderwoorddienst die ook in het teken van Driekoningen staat. Pastoraal werker Guus van der Ploeg zal deze kinderwoorddienst verzorgen en hij nodigt, naast de Eerste Communicanten van komend jaar, alle kinderen uit de parochie uit om samen met hem Driekoningen te komen vieren. De zang zal tijdens deze viering worden verzorgd door het zogenaamde Gabriëlkoor met medewerking van een aantal dirigenten van koren uit de parochie.

Na de viering wordt u uitgenodigd in zaal Reuring (aan het Kerkplein in Wehl) om in een passende sfeer elkaar te ontmoeten en onder het genot van een kop koffie en een

... Lees verder...
Geplaatst op 11-12-2017
Nieuws

Adventsactie voor Rwanda

Adventsactie 2017: straatkinderen terug naar huis

 

Net als in veel andere landen in Afrika leven in Rwanda veel kinderen op straat. Vaak zijn ze hun gezin ontvlucht vanwege extreme armoede, ziekte, misbruik of geweld. De organisatie CECYDAR vangt al sinds 1992 straatkinderen op in de hoofdstad Kigali en plaatst hen zo snel mogelijk terug in een gezin. Op verzoek van de Rwandese overheid wordt de capaciteit van hun opvangcentrum dit jaar fors uitgebreid.

 

Opgroeien in een gezin

De extreme armoede in Rwanda wordt mede veroorzaakt door de trek van boeren naar de voorsteden, de gevolgen van aids en de toenemende werkloosheid. Mede hierdoor komen veel kinderen op straat terecht, waar ze worden geconfronteerd met geweld, drugsgebruik, misbruik, ziekte en honger. In Kigali leven naar schatting 3000 straatkinderen, voornamelijk jongens. Maatschappelijk werkers van CECYDAR leggen contact met deze kinderen en proberen hun vertrouwen te winnen. Als dat is gelukt brengen ze de kinderen naar

... Lees verder...
Geplaatst op 09-12-2017
Nieuws

Jeruzalem, stad van vrede?

De ontwikkelingen van vandaag in onze wereld stellen nadrukkelijk de vraag of Jeruzalem de stad van vrede kan zijn. In deze adventstijd daadwerkelijk onderwerp van bezinning.

... Lees verder...
Geplaatst op 07-12-2017
Nieuws

Jaarlijkse bedevaart naar Lourdes 2018.

Van 26 september tot 1 oktober gaan we weer zoals elk jaar met het vliegtuig naar Lourdes.

 
We verblijven dan in een hotel. Iedereen kan met deze reis mee. Als je mee wilt en niet goed ter been bent kun je in Lourdes gebruik maken van een rolstoel. Je mag zelf iemand meenemen die de rolstoel duwt. Heb je geen eigen begeleider dan zorgen wij voor een begeleider/ster. Uiteraard hoef je niet perse uit onze parochie te komen om mee te gaan.

Heb je interesse of wil je meer informatie over deze reis, bel of mail mij dan.
Uiteraard kun je voor informatie ook terecht bij ons pastoresteam.

 

Pastor Ben Aarsen 0316-221250

Riet Visser, coörd.Lourdesreizen VNB
06-53769840
rietvisser@chello.nl

... Lees verder...
Geplaatst op 07-12-2017
Nieuws

Kerstconcert in Zeddam

Op zaterdag 16 december zal het Ulfts Gemengd Koor een kerstconcert geven in de St Oswalduskerk in Zeddam.

Het koor krijgt medewerking van het kwartet Cantanima. Een vrije gift wordt op prijs gesteld.

 

Het concert begint om 16:30 uur. Graag tot dan!

 

kerst2018

... Lees verder...
Geplaatst op 01-12-2017
Nieuws

Advent, uitzien naar…..

In de weken van de advent komen we als christenen bij elkaar om te bidden en te waken. Op de zondagavonden bidden we samen het avondgebed in een vesperdienst. Samen zingen, luisteren naar de woorden van de H. Schrift en die woorden overwegen.

 
Zo willen we ons voorbereiden op de komst van Jezus in de wereld, maar ook heel bijzonder in ons leven. We mogen hem elk jaar opnieuw in ons leven ontvangen. Zijn we er klaar voor?
Zoals altijd bij een grote gebeurtenis in het leven vraagt een goede ontvangst een gedegen voorbereiding. Bij alle zaken die we in ons huis moeten of willen doen, blijft de vraag aan ieder van ons persoonlijk of we Jezus in het huis van ons hart kunnen ontvangen. Bij wie komt Hij binnen, met andere woorden hoe puur en eerlijk ben jij?
Aan de hand van de Schrifttekst willen we ons bezinnen.

 

1e zondag, 3 december, Johannes1; 9-14, Wat brengt ons terug bij de Bron van ons bestaan. Durven of kunnen we ons nog vcerwonderen?

 

2e zondag, 10 december, Ezechiël, 34; 11-13

... Lees verder...
Geplaatst op 22-11-2017
Nieuws

Viering met Fris van de droad in Zeddam

Misschien kent u ze nog van de 'platte mis'. Het zangduo Fris van de droad zal meewerken aan de viering van zondagmorgen 19 november om 11:00 uur in de St Oswalduskerk in Zeddam. 

 

U bent van harte welkom.

 

 

 fris

... Lees verder...
Geplaatst op 13-11-2017
Nieuws

Nieuwsflits nr 7

We hebben beloofd u op de hoogte te houden van de stappen die worden gezet in het proces van herstructurering in onze Parochie H. Gabriël.

 
Vandaag bieden wij u “Nieuwsflits” no. 7 aan.

... Lees verder...
Geplaatst op 10-11-2017
Nieuws

Lourdesreis voor jongeren

Van 28 april t/m 5 mei 2018 (meivakantie)

In de meivakantie van 2018 sluiten we met de parochies Maria Laetitia en de H. Gabriël aan bij de bisdom bedevaart naar Lourdes. Jongerengroep IMPULZ heeft voornemens om met ongeveer 25 jongeren (15-30 jaar) deel te nemen aan deze bedevaart, wat een geweldige ervaring is. In totaal zullen ongeveer 1300 pelgrims deelnemen aan deze bedevaart, waarvan ongeveer 150 jongeren die een eigen programma volgen tijdens de bedevaart.     

 

Afwisselend programma

Na het succes van 2012 en 2015, toen eveneens 25 jongeren deelnamen aan de bedevaart, willen we het succes evenaren door een afwisselend programma te bieden met inhoud. Het belooft dus wederom een mooie reis te worden waarin serieuze zaken worden afgewisseld met leuke en gezellige activiteiten. Naast de kerkelijke plechtigheden is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten tijdens wandelingen, ontspanningsmomenten in het hotel, op een terras in Lourdes of in de mooie natuur van de Pyreneeën.

... Lees verder...
Geplaatst op 02-11-2017
Nieuws

De geschiedenis van de Mariabeuk

Als u wel eens wandelt bij landgoed De Byvanck ten westen van het Bergherbos en de dorpskern van Beek, dan bent u hem vast wel eens tegengekomen: de Mariabeuk. Huis De Byvanck werd in het begin van de 20e eeuw in de zomermaanden bewoond door Maximiliaan Freiherr Lochner von Hüttenbach, wiens vrouw Caroline, dochter van baron Oswald, De Byvanck erfde. Hun zoon, Jonker Kurt, een timide figuur met een zwakke gezondheid ging destijds in dienst om zijn keizer Wilhelm te dienen in de Eerste Wereldoorlog. Dit overleefde hij echter niet. Men zegt dat de Mariabeuk op het landgoed met het gedachtenisplaatje en het Mariabeeldje herinneren aan hem, de Jonker was een groot Mariavereerder.

 

Hobbyfotograaf André Nas maakt tijdens een zaterdagse rondgang over De Byvanck deze foto’s. De Mariabeuk heeft de tijden niet doorstaan, maar desondanks staat er nog wel een Mariabeeldje bij de restanten van de oude beuk. Wij zijn op zoek naar het verhaal achter de beuk en het Mariabeeldje! En we vragen ons af

... Lees verder...
Geplaatst op 26-10-2017
Nieuws

Kinderwoorddienst in de parochie

De kinderwoorddienst is weer gestart een lijst met alle data voor 2017 vindt je op de website. We gaan tijdens de eucharistieviering van 9.30 uur samen aan het werk met het bijbelverhaal van die zondag. Wat we doen? Samen lezen, samen spelen en soms knutselen of kleuren.

Het afgelopen schooljaar zijn Petra en Marie-José gestopt met het begeleiden van de kinderwoord-dienst, we willen hen ook via deze weg nogmaals bedanken voor hun inzet. 

 

We zijn nog op zoek naar begeleiding voor de Kinderwoorddienst.

De kinderwoorddienst voorbereiden kost ongeveer een half uur en verder is aanwezigheid op de zondag tijdens de kinderwoorddienst noodzakelijk. We zorgen er altijd voor dat we met twee personen zijn om de kinderwoorddienst te begeleiden. We maken als werkgroep gebruik van de materialen van www.kinderwoorddienst.nl.


Ouders, opa’s, oma’s, maar ook jongeren vanaf de 2e klas voortgezet onderwijs zijn welkom! We hopen op nieuwe leden voor onze werkgroep…. MAAR… Mocht je jezelf 2x per jaar b

... Lees verder...
Geplaatst op 24-10-2017
Nieuws

Bezoek in het ziekenhuis

Onze gezondheid is een groot goed. Toch krijgt nagenoeg iedereen vroeg of laat te maken met een probleem op dit gebied. Als parochie willen wij zieke parochianen nabij zijn. Als wij er weet van hebben of als het gevraagd wordt, dan is aandacht van de bezoekgroep of een pastor mogelijk.

 

Bij een opname in het ziekenhuis wordt een bezoek vaak op prijs gesteld. Maar die opname in het ziekenhuis wordt niet automatisch aan de parochie bekend gemaakt. Tot voor kort gebeurde dat nog wel door het Slingelandziekenhuis op verzoek van de patiënt, maar dat is ook gestopt.

 
Daarom de oproep, als bezoek op prijs wordt gesteld, om de opname in het ziekenhuis
bij het secretariaat van de geloofsgemeenschap te (laten) melden, door uzelf of
uw naasten.

... Lees verder...
Geplaatst op 22-10-2017
Nieuws

Startmiddag communie 2017-2018

Op zaterdagmiddag 7 oktober is de voorbereiding op de 

Image00001

Eerste Heilige Communie 2017-2018 

van de Gabrielparochie van start gegaan. De communicanten - uit alle dorpen (en één stad!) van de parochi

e - werden om 14.30 uur door hun ouders naar de Mariakerk in Didam gebracht. De Werkgroep EHC ontfermde zich over de jongens en meisjes. Pastor Guus hield een korte inleiding over ‘bidden’: ‘Bidden is veel meer dan alleen je handen vouwen... Je kunt bidden met je hele lijf... je benen en je voeten, je handen en je armen, je hoofd, oren en ogen... alles kan meedoen! Bidden lijkt soms wel op dansen!’. Hierna hield dansleraar Joeri Grol Image00002uit Zevenaar een Workshop. In een uur leerden de kinderen een prachtige dans! Tijdens de afsluitende viering hebben ze die laten zien aan alle vaders en moeders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s en iedereen die erbij wilde zijn. Het was een prachtig begin van het communieproject ‘Blijf dit doen’!

Filmpje van de dans kunt u vinden op de facebookpagina van

... Lees verder...
Geplaatst op 12-10-2017
Nieuws

Priesterjubileum Pastor Aarsen

Woensdag  11 oktober viert pastor Ben Aarsen zijn 20 jarige priesterjubileum. Om hier bij stil te staan zal hij voorgaan in een eucharistieviering, met zang van het gemengd koor uit Nieuw-Dijk, in de Mariakerk in Didam. Alle parochianen van de parochie H. Gabriël en andere belangstellenden zijn hierbij uiteraard van harte uitgenodigd.
De viering is om 09.00u. Na afloop bent u welkom in de Gabriëlzaal van het parochiecentrum om samen met pastor Aarsen een kop koffie met een plak cake te nuttigen.

... Lees verder...
Geplaatst op 10-10-2017
Nieuws

Nieuwsflits no. 6

We hebben beloofd u op de hoogte te houden van de stappen die worden gezet in het proces van herstructurering in onze Parochie H. Gabriël.
Vandaag bieden wij u “Nieuwsflits” no. 6 aan.

... Lees verder...
Geplaatst op 02-10-2017
Nieuws

Kom jij ook zingen bij Sam Sam?

Dinsdag 3 oktober gaan we weer starten met het kinderkoor Sam Sam!

 

We starten met een kleine, maar enthousiaste groep kinderen en zingen allerlei soorten liedjes. We zouden graag meer kinderen willen verwelkomen!

 

We zingen ongeveer 6 keer in het jaar in de kerk in Nieuw-Dijk. Wanneer deze dicht gaat, zullen we waarschijnlijk in Didam en Beek gaan zingen. Voor elke viering repeteren we 3 of 4 keer.

 

Dus vind jij zingen leuk en kun je goed lezen? Kom dan eens kijken bij de repetitie op 3 oktober! We oefenen in de kerk in Nieuw-Dijk, van 16.00 uur tot 17.00 uur.

 

Hopelijk zien we je dan!

 

Groetjes Ilse & Maike

... Lees verder...
Geplaatst op 29-09-2017
Nieuws

Bijbelcursus 2017-2018

Komende winterhalfjaar 2017-2018 is er in Didam eens per maand op de woensdagavond een Bijbel cursus. Deze wordt gegeven door dominee Leen den Besten in een zaal van de Protestantse Gemeente, Torenstraat 10 te Didam.

 
De avonden duren van 19.45 uur tot 21.30 uur. Op woensdag 4 oktober 2017 zal de bijbelkring weer van start gaan.
De overige data zijn: 1 november en 6 december 2017, en in 2018: 3 Januari, 7 februari, 7 maart en 4 april.

Er zijn geen kosten aan verbonden behalve behalve dan 1 euro voor de koffie op thee.

 
Van te voren wordt afgesproken welke teksten gelezen worden. Er wordt niet alleen uitleg gegeven over wat er geschreven staat, maar ook ingegaan op de tijd waarin de verhalen zijn ontstaan. Hoe werd in die tijd de gedachtewereld van de schrijver gevormd, door welke filosofische stromingen is de schrijver beïnvloed? De culturele, sociale en politieke omstandigheden waarin de teksten tot stand zijn gekomen worden uitvoerig belicht.

 
Afgelopen seizoen hebben we het verha

... Lees verder...
Geplaatst op 28-09-2017
Nieuws

Als er twee of drie...

Als_er_twee_of_drieKomende zondag is het de drieëntwintigste zondag door het Matteus-jaar. De lezingen raken aan een spannend onderwerp. Spannend, omdat het confronteert met onze zo individualistisch ingestelde tijd. Wij zijn op ons privé gesteld, we houden niet zo van door een ander ingestelde regels, we vinden het niet fijn als iemand zich met ons bemoeit... lees meer

 

... Lees verder...
Geplaatst op 13-09-2017
Nieuws

Kerk Lengel onttrokken aan goddelijke eredienst

Beste mensen,

 

Reeds in 2010 zijn de eerste stappen gezet om de Emmauskerk in Lengel te sluiten. De kerk die in november 1970 is ingezegend en behoorde tot een nieuwe parochie tussen Zeddam en ’s-Heerenberg. Zondag 26 mei 2013 was de slotviering, na 45 jaren sinds de eerste weekendvieringen in het pinksterweekend van 13 en 14 mei 1967, een feit.

 

Hierna is een periode gestart om een goede herbestemming van het gebouw te vinden. Zo is er medio 2015 door het college van Montferland aangegeven medewerking te willen verlenen aan een plan voor de vestiging van een zogenaamd Driestroomhuis in het kerkgebouw. Helaas is dat plan niet tot uitvoering gekomen. In de tussentijd heeft het gebouw haar diensten kunnen verlenen aan Agelink Uitvaartzorg.

 

Kerk_Lengel_kl2Door de interesse van een investeerder kreeg de toekomst van het kerkgebouw een heel ander perspectief. De locatie van het gebouw zou kunnen worden benut voor de bouw van sociale woningen, zeker nadat B en W van Montferland hebben aangegeven

... Lees verder...
Geplaatst op 10-09-2017
Nieuws

5e Nieuwsflits verschenen

Op 23 augustus is de vijfde Nieuwsflits verschenen.

 

Nieuwsflitsen verschijnen in het kader van de herstructering van de parochie die momenteel gestart is. 

De intensieve en emotionele periode van bekendmaking, hoorzittingen en informatiebijeenkomsten ligt inmiddels een paar maanden achter ons. De eerste stappen van de herstructurering worden nu gezet. In deze vijfde Nieuwsflits leest u er meer over.

... Lees verder...
Geplaatst op 26-08-2017
Nieuws

Willibrordprocessie 2017

De vijftiende editie van de jaarlijkse Willibrordprocessie door de binnenstad van Utrecht vindt plaats op zondag 10 september 2017. De Willibrordprocessie “is een gebeuren waarbij we publiekelijk getuigenis afleggen van ons geloof. Het motto is ook dit jaar: ‘Geloof mag gezien worden’,” aldus pastoor Huitink van de organiserende Salvatorparochie.

 

Het pastoraal team van de Salvatorparochie nodigt alle gelovigen, jong en oud, uit om deel te nemen aan deze processie. Pastoor Huitink: “Met de schrijn van Willibrord in ons midden groeperen wij ons rond de Apostel van Nederland. Samen laten wij in vrijheid de vreugde van ons geloof zien. De processie getuigt van onze verbondenheid met Christus, met elkaar en met allen die in Zijn geest leiding geven aan de christelijke gemeenschap. Wij hopen dat de Willibrordprocessie voor alle deelnemers alsook voor de stad Utrecht en alle christenen in ons land een blijde geloofsgetuigenis mag zijn. Wij tonen hiermee aan dat wij geen gemeenschap vormen

... Lees verder...
Geplaatst op 06-08-2017
Nieuws

Vierde Nieuwsflits verschenen

Op 3 juni is de vierde Nieuwsflits verschenen.

 

Nieuwsflitsen verschijnen in het kader van de herstructering van de parochie die momenteel gestart is. In de vierde uitgave staat onder andere een sfeertekening van de gehouden informatiebijeenkomsten en hoorzittingen. Daarnaast wordt ingegaan op enkele onderwerpen die op deze avonden nadrukkelijk naar voren kwamen, zoals rond de sluiting van de kerk, welke vieringen mogelijk blijven en de werkgroepen die gaan starten.

... Lees verder...
Geplaatst op 03-06-2017
Nieuws

Ingrijpende herstructurering in onze parochie

'Geloof in de toekomst' was de boodschap van het beleidsplan van het pastoraal team en bestuur van de parochie H. Gabriël en blijft ook de boodschap bij de aanstaande herstructurering. Een ingrijpende herstructurering, want over 2 jaren zullen nog maar 5 kerken open zijn en zal de interne organisatie flink aangepast worden.

 

Vijf kerkgebouwen blijven open

De afnemende kerkbetrokkenheid, kerkbezoek en sacramentenbediening, samen met de te verwachten financiële ontwikkeling, maken het noodzakelijk om kerken te gaan sluiten. Om in de toekomst als parochie zichtbaar te blijven worden keuzes gemaakt om dat mogelijk te maken. Er zijn nu te veel kerkgebouwen voor het aantal parochianen dat daar regelmatig gebruik van maakt. Dat vraagt te veel tijd van pastores en vrijwilligers en kost te veel.

 

Lees hier het volledige persbericht.

Lees meer over de herstructurering.

figuur7

 

... Lees verder...
Geplaatst op 15-05-2017
Nieuws

Gabriël gaat op reis!

14 tot en met 19 oktober 2017 - Informatieavond op 21 april

 

Folder Romereis 2017Wie op reis gaat die neemt altijd mooie herinneringen mee naar huis terug. Wie naar Rome gaat komt met prachtige herinneringen weer terug. Het leven in de stad, de kerken, de prachtige pleinen, de sfeer! Zij is uniek. Je moet één keer in je leven in Rome zijn geweest.

 
Als parochie Gabriël gaan we naar Rome. We gaan als parochianen met elkaar op reis. Wie op reis gaat laat het 'gewone' leven even achter zich. We zullen de stad leren kennen in al haar facetten. Elke dag zal de volgende drieslag kennen: kerkelijk leven (door onder andere met elkaar de eucharistie te vieren), de geschiedenis en onderlinge ontmoeting. Het programma kent dagen van gemeenschappelijk optrekken en ook momenten van vrije tijd.

 

Het is een reis die u niet wilt missen. Waar we dagen met elkaar zullen optrekken die ons als deelnemers ook in onderlinge verbondenheid goed zal doen. Uw aanwezigheid en deelname aan deze reis is een onmisbare schakel v

... Lees verder...
Geplaatst op 04-04-2017
Nieuws

Nieuwsflits 2 verschenen

Op 18 maart is de tweede Nieuwsflits verschenen. Deze verschijnen in het kader van de herstructering van de parochie die momenteel voorbereid wordt. Deze nieuwe uitgave gaat onder andere in op de dalende cijfers in de parochie.

... Lees verder...
Geplaatst op 18-03-2017
Nieuws

Eerste Nieuwsflits verschenen

Rond de herstructurering zal op verschillende momenten en op verschillende manieren informatie verstrekt worden over de voortgang en de uitgangspunten. Vandaag is de eerste Nieuwsflits hierover verschenen met informatie over het proces en de hierna volgende momenten van communicatie.

... Lees verder...
Geplaatst op 25-02-2017
Nieuws

Oud-pastoor Simons overleden

George Simons, in 1934 geboren in Wehl en priester van het Aartsbisdom, is afgelopen week in Neede overleden. In zijn werkzame leven is hij enkele jaren kapelaan in de Pancratiusparochie in 's-Heerenberg geweest en later (van 1976 tot 1986) ook pastoor. In het overlijdensbericht is een kenschets van zijn leven te vinden en gegevens rond het afscheid op 20 en 21 februari.

... Lees verder...
Geplaatst op 19-02-2017
Nieuws

Bestuurlijk en pastoraal beleidsplan

In het beleidsplan kijken het bestuur en het pastoraal team van de parochie vertrouwvol de toekomst in. Echter niet door de ogen te sluiten voor de realiteit. De kerkbetrokkenheid neemt af, het vrijwilligerskader wordt steeds ouder en kleiner en de pastores zijn te veel tijd kwijt aan organiseren en komen te weinig toe aan pastoraat.

 

Willen we straks nog als parochie zichtbaar zijn en de blijde boodschap kunnen verkondigen, dan is een nieuwe structuur noodzakelijk.

 

Het beleidsplan maakt hier melding van. Lees het online of download als PDF.

... Lees verder...
Geplaatst op 10-02-2017
Nieuws

Parochie met beleidsplan in de media

Rond het uitgebrachte beleidsplan heeft Regio8 een tv-reportage gemaakt. Ook de schrijvende pers levert haar aandeel. Zo verschenen artikelen in De Gelderlander , Stem van Montferland en het Montferland Nieuws.

... Lees verder...
Geplaatst op 06-02-2017
Nieuws

Foto's Driekoningenviering

Weet u het nog? Afgelopen 5 januari werd in Wehl de eerste Driekoningenviering gehouden voor alle parochianen uit alle geloofsgemeenschappen. Het was een mooie viering met veel sfeer en aandacht voor het kleine. We vierden het samen.

 

Ben Boers heeft dit met zijn camera goed in beeld gebracht. U kunt de volledige 'reportage' zien in het fotoalbum.

 

Volgend jaar zetten we samen deze nieuwe traditie voort. Zet u het alvast in uw agenda?

 

 

... Lees verder...
Geplaatst op 29-01-2017
Nieuws

Geloven in de ander week van de missionaris

Iedere dag opnieuw gaan honderden Nederlandse missionarissen en missionair werkers wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede.

Vanuit Nederland dragen we hieraan bij met de Pinksteractie voor de Week van de Nederlandse Missionaris (WNM). Deze collecteweek loopt van 7 t/m 15 mei en is een blijk van steun voor onze missiewerkers wereldwijd.

 

Waar missionarissen en missionair werkers aanwezig zijn, gebeurt iets bijzonders. Gedreven door hun geloof en naastenliefde, stellen zij zich open voor het leed en de kracht van anderen. Zij ‘luisteren’ met hun hart en veranderen levens voorgoed. Luisteren met je hart is de tijdloze taal van de missionaris en een van de kernwaarden van het missiewerk.

 

U kunt onze missionarissen steunen door:
• een bijdrage aan de Pinkstercollecte in onze parochiekerken.
• door het eenvoudig invullen van de (eenmalige) machtiging op de website van WNM.
• een gift via rekeningnummer IBAN NL30RABO 0171 2111 11, WNM, Den Haag.

 

Meer informatie over de WN

... Lees verder...
Geplaatst op 12-05-2016
Nieuws

Bedevaarten Lourdes 2017

Van 27 september tot 2 oktober gaan we weer zoals elk jaar met het vliegtuig naar Lourdes.
We verblijven dan in een hotel. Iedereen kan met deze reis mee. Als je mee wilt en niet goed ter been bent kun je in Lourdes gebruik maken van een rolstoel. Je mag zelf iemand meenemen die de rolstoel duwt. Heb je geen eigen begeleider dan zorgen wij voor een begeleider/ster.
Uiteraard hoef je niet perse uit onze parochie te komen om mee te gaan.

 

Heb je interesse of wil je meer informatie over deze reis, bel of mail mij dan.

Uiteraard kun je voor informatie ook terecht bij ons pastoresteam.

 

Pastoor Jurgen Jansen 0314-650028
Pastor Ben Aarsen 0316-221250

 

Riet Visser, coörd.Lourdesreizen VNB
06-53769840
rietvisser@chello.nl

... Lees verder...
Geplaatst op 00-00-0000