Filteren op gemeenschap:

Op zaterdagmiddag 7 oktober is de voorbereiding op de

Image00001

Eerste Heilige Communie 2017-2018

van de Gabrielparochie van start gegaan. De communicanten - uit alle dorpen (en één stad!) van de parochi

e - werden om 14.30 uur door hun ouders naar de Mariakerk in Didam gebracht. De Werkgroep EHC ontfermde zich over de jongens en meisjes. Pastor Guus hield een korte inleiding over ‘bidden’: ‘Bidden is veel meer dan alleen je handen vouwen... Je kunt bidden met je hele lijf... je benen en je voeten, je handen en je armen, je hoofd, oren en ogen... alles kan meedoen! Bidden lijkt soms wel op dansen!’. Hierna hield dansleraar Joeri Grol Image00002uit Zevenaar een Workshop. In een uur leerden de kinderen een prachtige dans! Tijdens de afsluitende viering hebben ze die laten zien aan alle vaders en moeders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s en iedereen die erbij wilde zijn. Het was een prachtig begin van het communieproject ‘Blijf dit doen’!

Filmpje van de dans kunt u vinden op de facebookpagina van de parochie Gabriël.

Geplaatst op 12-10-2017