Nieuws

Filteren op gemeenschap:


Nieuws

Adventsvespers in Didam

Tochtgenoten van Profeten, Engelen, Herders en Koningen.

 

Ook dit jaar gaan we weer samen op pad naar Kerstmis. Vier weken lang dwalen we door het land, door het leven. Onderweg komen we tochtgenoten tegen en zij lopen een eindje met ons op. Al eeuwen vertellen ze onderweg hun verhaal. Bijzonder is dat door alle eeuwen heen die tochtgenoten mensen aan het denken hebben gezet.

 

Steeds opnieuw vond hun verhaal weerklank en vonden mensen dat pasgeboren Kind dat een nieuwe toekomst aankondigde. Je moet er wel open voor zijn en in beweging komen, anders kom je ze niet tegen en hoor je boodschap zeker niet. In de eerste week komt de profeet op ons pad. Nee hij droomt niet maar heeft een visioen, een boodschap met toekomstvisie. Een goddelijke boodschap.

 

Durven we het aan en onze ogen en oren open te zetten om dat nieuwe begin ook in 2018 te ontdekken?

Dan kan het gebeuren dat je zomaar die engel ontmoet. Een engel die die goddelijke boodschap nog nadrukkelijker verkondigt. Die engel zoekt mensen die hun leven open stellen en Ja durven zeggen. Dan zal net als bij Maria 2000 jaar geleden het leven een andere wending nemen.

 

En ineens zal een herder met ons oplopen. Hij had in de ogen van de mens geen toekomst. Hij gelooft in de boodschap van de profeet, van de engel. Door te zoeken naar de koning zal ook zijn leven nieuw perspectief krijgen. Spreekt die herder tot ons?

 

En die pasgeboren koning? Is hij bereikbaar? Of kijken wij uit naar pracht en praal? Nee, dan vinden we hem niet denk ik. We moeten gewoon op pad gaan en goed luisteren en om ons heen kijken. Zullen we samen op pad gaan?

 

Welkom in de Oecumenische vesperviering op de zondagen van de advent.

Eerste advent is op 2 december 2018 om 17.00 uur

PKN kerk aan de Torenstraat in Didam

Geplaatst op 23-11-2018