Filteren op gemeenschap:

Wij luiden de noodklok

Kerkklokken_luiden geluid voor het klimaat. Wij, de parochie H. Gabriël, doen mee aan dit initiatief van Greenpeace, net als een groot aantal kerken en instellingen in heel Nederland. Daarmee geven we een gezamenlijk signaal, vlak voor de internationale klimaattop in Polen.

Gedurende twee minuten laten we samen horen dat het nu tijd is voor actie om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. Nederland moet voorop lopen en zorgen dat we onder de anderhalve graad opwarming blijven.

Paus Franciscus heeft in zijn jongste encycliek Laudato ‘Si een sterke oproep gedaan om ons te bekommeren om Gods Schepping, onze aarde. De klimaatverandering, zegt de paus, is onder andere een teken dat het niet goed gaat met de aarde, los van elk waardeoordeel dat je er aan kunt hechten.

Aanstaande maandag praten de regeringsleiders van de wereld in Polen op de klimaattop over de maatregelen die nodig zijn om de klimaatverandering te beteugelen. In Nederland is het initiatief ontstaan om door het luiden van de klokken deze besprekingen aandacht en ondersteuning te geven.

Vooral vanuit de gedachte dat er wel wat moet gebeuren om het niet uit de hand te laten lopen, want het gaat wel om de leefomgeving van ons nageslacht. Aan dit initiatief doen inmiddels al honderden (kerk)klokken mee. Op de website van Greenpeace vind je meer informatie.

Geplaatst op 30-11-2018