Filteren op gemeenschap:

Rond-je-kerk kinderactie

De parochie H. Gabriël organiseert op zondag 16 december een Logo_Rond_je_kerk_2018_AvR_29112018_DEFsponsorloop rond de Mariakerk in Didam voor de landelijke actie Serious Request. De parochie roept alle kinderen in de parochie én hun ouders/verzorgers op om met de actie zoveel mogelijk geld op te halen voor de actie Serious Request. Wellicht heeft u al gehoord dat de bekende jaarlijkse actie van radio 3FM, Serious Request, dit jaar anders is opgezet. Geen glazen huis, maar een zogenaamde ‘Lifeline’. Dit is een heel belangrijk onderdeel van het nieuwe 3FM Serious Request. Er gaan drie dj-teams lopen. Zij creëren een zogenaamde ‘Lifeline’, door héél Nederland. In zes dagen lopen zij door verschillende dorpjes en steden richting hun headquarters: TivoliVredenburg in Utrecht.

Eén van de drie dj-teams, het team bestaande uit Rámon Verkoeijen en Mark van der Molen, beginnen in Hengelo en komen op weg naar Utrecht ook door Wehl, Kleindorp, Loil en Didam. Voor ons als parochie reden om in actie te komen! Er wordt dit jaar geld opgehaald voor drie doelen met als overkoepelend thema ‘het redden van levens’ (De lifeline). Deze doelen zijn: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten. Het Rode Kruis zorgt ervoor dat het geld juist wordt besteed. Het geld dat de parochie voor Serious Request ophaalt komt volledig ten gunste van deze drie doelen.

Op zoek naar gulle sponsors

U kunt via de een zogenaamde ‘Sponsorloopkaart’ downloaden die gebruikt kan worden om sponsors te noteren. Hierop worden alle sponsors genoteerd die de prestatie (van uw kind) steunen. Ooms, tantes, opa’s en oma’s, maar ook buren en vrienden blijken zeer enthousiaste sponsors te zijn. U kunt ook helpen door van te voren een mail te sturen aan familie of vrienden om de actie alvast aan te kondigen.

Inleveren ingevulde sponsorloopkaart
Het zou geweldig zijn als er zoveel mogelijk sponsors worden gevonden die bereid zijn om geld te geven voor elk rondje dat tijdens de sponsorloop rond de Mariakerk wordt gelopen (1 rondje is circa 250 meter). Ze kunnen natuurlijk ook een vast bedrag afspreken. De ingevulde sponsorloopkaarten neemt u mee tijdens de sponsorloop. Kinderen die de kaart via school hebben ontvangen leveren deze uiterlijk op donderdag 13 december weer op school in. Ná de loop nemen de kinderen hun sponsorloopkaart mee naar huis en halen het geld op bij de sponsoren. Op de woensdag of donderdag ná de sponsorloop zullen wij op de scholen het geld van de kinderen in ontvangst nemen in ruil voor een echte Rond-je-kerk oorkonde! Bent u niet verbonden aan een school, dat kunt u het opgehaalde sponsorgeld op donderdagochtend 20 december tussen 09.00u en 12.00u afgeven op het parochiecentrum in Didam.

Alle sponsors van harte welkom!

We nodigen u en alle andere sponsors uit om tijdens de sponsorloop op zondag 16 december tussen 14.00u en 16.00u alle deelnemers aan te moedigen. Dan kunt u vol trots kijken hoe iedereen natuurlijk veel meer rondjes loopt dan verwacht! Uiteraard zorgen we dat het kerkplein er gezellig uit ziet en dat er wat warms te drinken is. Het totaalbedrag zullen we vrijdag 21 december in Didam aan de DJ’s overhandigen.

Geplaatst op 04-12-2018