Mariamaand Mei Week 3

Mariamaand Mei Week 3

Mariamaand Mei Week 3

Mariamaand Mei Week 3

De werkgroep die de Mariavieringen voorbereidt, heeft voor de vieringen in deze Mariamaand mei, gekozen voor het thema: Maria, Koningin van de Vrede. Het is een titel die Maria draagt en die in de Litanie van Maria voorkomt. Een eretitel die terug gaat tot de vijftiende eeuw, toen Maria aan een Italiaanse vrouw, vrede beloofde. In onze wereld is de vrede soms ver te zoeken. Vandaar dat deze titel in deze weken centraal staat.

Zaterdag 20 mei Wehl:  vrede in de samenleving

Onze samenleving is heel divers. Verschillende groepen mensen wonen naast elkaar en met elkaar. We zien dat deze groepen elkaar vaak niet verstaan. In deze tijd zien we het contrast tussen ‘stad’ en ‘platteland’, maar ook tussen zwart en wit (of welke huidskleur dan ook), verschillen tussen religieuze groepen en groepen die niet religieus zijn. Het valt niet te ontkennen dat wij, als individu, soms meelopen met het geheel en dat we dat vaak doen omdat we denken dat het gelijk aan onze kant ligt. Vrede begint daar waar er begrip is voor het andere standpunt, om zo te komen tot een vergelijk. Deze week bidden wij, op voorspraak van de Maria, de Koningin van de Vrede, om kracht en inspiratie om de mens te zijn die het verschil in de samenleving kan maken.

U bent van harte welkom.

Marc Oortman, pastoor

Achter in iedere kerk staat vooraf aan de viering het kistje voor  persoonlijke intenties en een vaas voor een onverpakte bloemen . Het kistje en de vaas  worden aan het begin van de viering bij Maria geplaatst.

« mei 2024 » loading...
M D W D V Z Z
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Mogelijk ook interessant:
Parochie H. Gabriël