Kledingbank

Kledingbank

Kledingbank

Kledingbank

De parochie bevindt zich in de werkgebieden van de stichtingen Kledingbank Montferland en Kledingbank Doetinchem.

Deze kledingbanken geven herbruikbare kleding aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf niet (meer) kunnen betalen. Op deze manier willen de kledingbanken een steentje bijdragen aan armoedebestrijding in Nederland.

Bruikbare kleding

Voor kleding is de kledingbank afhankelijk van wat mensen geven aan overtollige kleding. Alle kleding is welkom, gebruikt of nieuw, ook schoenen, bed- en keukenlinnen, mits het heel en schoon is.

Seizoensgebonden

De kledingbank is dankbaar voor de vele kleding die gebracht wordt. Wel doet zij het verzoek om bij het brengen alleen die kleding te brengen die nu gedragen kan worden en de kleding voor het volgend seizoen even te bewaren, omdat anders de opslag vol raakt. De kleding van dit seizoen wordt direct in de ‘winkel’ gehangen.

Openingstijden en adres

Voor openingstijden kijkt u op Kledingbank Montferland.

Het adres is: Lichtenhorststraat 13 in Didam (achterkant van Roosendaal interieurbouw, recht naast de Hubo). Tijdens de zomervakantie is de kledingbank een aantal weken gesloten.

Kledinguitgifte

Uitgifte is alleen op afspraak. Voor het aanvragen van kleding kan een hulpverlener een verzoek doen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de kledingbank.

Tip voor gevers

Kijk op Kledingbank Montferland aan welke kleding op dit moment het meest behoefte is.

Kledingbank steunt Opkikker

Stichting Opkikker zet zich in voor gezinnen  waarbinnen een kind langdurig ziek is. Met de opbrengst van ingezamelde oude mobieltjes financiert de stichting zorgeloze dagen voor hen. 

Op de balie van onze kledingbank staat een doos waar u uw oude mobieltjes in kunt deponeren. 

Voor speelgoed

Speelgoed neemt de kledingbank niet in. Er zijn speelgoedbanken in Wageningen, Doetinchem en Arnhem. U kunt ook terecht bij Nandri, Reisenakker 12 in Zevenaar (achter het ziekenhuis). Daar wordt het verkocht voor een goed doel in Sri Lanka.

Wilt u de kledingbank steunen?
Financieel kan dat op rekeningnummer NL23 RABO 0313 3060 52.

Voor sponsoring of andere acties kijkt u op de site van de kledingbank.

Mogelijk ook interessant voor u:
vr 14

Wehl Vervalt.

14 juni - 09:00
vr 14

Loil

14 juni - 09:00
za 15

Beek

15 juni - 19:00
zo 16

Didam

16 juni - 09:30

Deelkast in Wehl

U kent ze vast wel: de boekenkasten waar je zomaar een boek uit mag pakken. Op steeds meer plaatsen in Nederland zie je nu ook Deelkasten. Die

Lees verder »

Bedevaarten 2024

Ook in 2024 worden er weer bedevaarten georganiseerd vanuit onze parochie.

Dit jaar kunt u mee naar Kevelaer, Lourdes en onze lokale minipelgrimage op de fiets.

Lees verder »

60 jaar priester

Ik werd in 1964 kapelaan in Beek en met de pastoor reed ik langs de grenzen van de parochie. Hierbinnen ligt onze zorg. En ineens stond ik voor de 18-jarigen cursus…

Lees verder »

Jubeljaar 2025

Paus Franciscus heeft voor 2025 een Heilig Jaar afgekondigd met als thema ‘Pelgrims van hoop’. Als voorbereiding daarop is 2024 uitgeroepen tot een “Jaar van

Lees verder »
Parochie H. Gabriël