Gabriel Leerhuis

Gabriel Leerhuis

Gabriel Leerhuis

Gabriel Leerhuis

Het Gabriël Leerhuis is de nieuwe plek in onze parochie waar geloof en gezelligheid samenkomen voor iedereen, jong én oud. Het Gabriël Leerhuis organiseert vier keer per jaar catechesebijeenkomsten waarbij de focus ligt op vorming en ontmoeting. Wij zorgen voor een goede spreker en verdieping in het geloof, jullie voor de gezelligheid.

De avonden worden gehouden op vier vrijdagavonden in het parochiecentrum in Didam (Raadhuisstraat 1a). Aanmelden voor deze bijeenkomsten is niet verplicht. Loop gerust binnen! We starten om 19:30u (deur open om 19:15) en we sluiten de avond om 21:00u af met een borrel.

We nodigen jullie allen van harte uit.
Imke Tilma en Marcel Jansen

Programma 2024

  • 22 maart – Het Laatste Avondmaal

Rector Kuipers (rector van het Ariënsinstituut) gaat bij deze allereerste bijeenkomst in op het mysterie van het Laatste Avondmaal en de betekenis van de rituelen in de liturgie van Eucharistie.

  • 24 mei – Diversiteit in de Kerk

Pastor dr. Anton ten Klooster neemt ons mee in de vertaling van de woorden van de Paus tijdens zijn wake op de Wereldjongeren in 2023, “Todos, todos, todos!”; de Kerk is er voor iedereen.

  • 4 oktober – Maria in Beeld(en)

We duiken samen met Mgr. Woorts in de verschillende beelden en symbolieken rond Maria waardoor we haar rol in ons geloof beter gaan begrijpen.

  • 29 november – Synodaal proces

Van oktober 2023 t/m oktober 2024 vindt het synodaal proces plaats over het vinden van een gezamenlijke weg voor de Kerk in deze tijd. Een gastspreker komt ons meer vertellen over dit proces en de uitkomsten van deze synode.

Mogelijk ook interessant voor u:
vr 19

Wehl Vervalt.

19 juli - 09:00
vr 19

Loil

19 juli - 09:00
za 20

Wehl

20 juli - 18:30
zo 21

Didam

21 juli - 11:00
Parochie H. Gabriël