Geschiedenis

Geschiedenis

Geschiedenis

Geschiedenis

Geloofskern Martinus-Maria te Didam

De geloofskern H. Martinus (opgericht 1837) en de geloofskern H. Maria Onze Lieve Vrouw van Altijd Durende Bijstand (opgericht in 1961) werken vanaf het begin van de jaren ’90 samen. Sinds die tijd was er een gezamenlijk pastoresteam en parochiebestuur.

Kerkgebouwen

In juli 2005 is het kerkgebouw van de H. Martinusparochie, dat aan de Deken Reuvekamplaan stond, onttrokken aan de eredienst. Sindsdien vieren de H. Martinus- en de H. Mariaparochie gezamenlijk in de Mariakerk aan de Raadhuisstraat.

Gabriëlparochie

Sinds 1 januari 2010 maken de twee voormalige parochies als één geloofskern deel uit van de Gabriëlparochie die verder bestaat uit de geloofskernen van Beek-Loerbeek, Braamt, ‘s-Heerenberg – Lengel, Kilder, Loil, Nieuw-Dijk, Nieuw Wehl, Stokkum, Wehl en Zeddam.

Vrijwilligers

De geloofskern Maria – Martinus heeft ruim 7.000 parochianen, waarvan ca. 350 mensen als vrijwilliger actief zijn.

Parochiecentrum

De pastorie van de Mariakerk was vanaf 2005 in gebruik als parochiecentrum en als zodanig het hart van de geloofskern Maria – Martinus. Sinds 2011 is het parochiecentrum het middelpunt van de hele ‘Parochie Gabriël’ en heeft het pastoraal team er haar werkplekken. Ook het secretariaat en de parochiële drukkerij zijn er gehuisvest.

Mozaïek

In 2012 is er een mooi mozaïek in de gevel van de nieuwe aanbouw van het parochiecentrum geplaatst.

Meer informatie over de ontstaansgeschiedenis van de Mariakerk en Martinuskerk.

Kerk gewijd aan Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand
Kerkgeschiedenis didam      (pdf-bestand)

Mogelijk ook interessant voor u:
Parochie H. Gabriël