Nieuws

Filteren op gemeenschap:


Nieuwsoverzicht

Nieuws

Serious Request

In eerdere jaren stond in deze tijd steevast het Glazen Huis in de belangstelling, als onderdeel van FM Serious Request. Wat jaren geleden klein begon is inmiddels uitgegroeid tot een  grootse organisatie. Tijd om en anders te gaan aanpakken om nog dichter bij de mensen te zijn. Niet meer de mensen naar 3FM Serious Request, maar juist omgekeerd: SR naar de mensen toe. Die maken SR immers tot een succes! DJ’s van 3FM trekken door het land. En Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen doen ook Wehl, Loil en Didam aan, dwars door onze parochie! Reden genoeg om ‘als Gabriel’ aan te sluiten. Zondag 16 december is de sponsorloop-actie ‘Rond-je-kerk’ (geweest…!). We hopen op een parochie in beweging! Lees meer

... Lees verder...
Geplaatst op 13-12-2018
Nieuws

Gabriëlkoor

De repetities van het Gabriëlkoor voor Driekoningen gaan weer beginnen. Wilt u meezingen dan kunt u zich opgeven 

bij het centraal secretariaat, via mail secretariaat@parochiegabriel.nl of telefonisch op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur, tel. 0316-221021.

 

Driekoningenviering 6 januari 2019 om 10.00 uur in Wehl

Repetitiemomenten:

  1. Zaterdag 29 december van 10.00 – 12.00 uur in Didam
  2. Zaterdag 5 januari van 10.00 – 14.00 uur in Didam

Opgave: voor15 december 2018

... Lees verder...
Geplaatst op 13-12-2018
Nieuws

Georgiuswandelingen

flyer_foto

... Lees verder...
Geplaatst op 11-12-2018
Nieuws

Kerstconcert

Het Wehls Gemengd Koor geeft op 18 december 2018 een sfeervol Affiche_Kerstconcert_WGK_Koor_18_12_2018kerstconcert in Zorgcentrum Oldershove aan het.Raadhuisplein 100 in Wehl. De aanvang van dit feestelijke kerstconcert is 19:30u. Er zijn kaarten verkrijgbaar aan de zaal en bij de entreeprijs van € 3,50 is een kopje koffie of thee inbegrepen.

 

Een jaar geleden is het Wehls gemengd koor erin geslaagd om Miriam Versteegen als dirigent te contracteren. Miriam is al 20 jaar actief als pianolerares en koordirigent. Ze heeft onder meer enkele bekende solisten begeleid, zoals Marco Bakker en Ernst-Daniël Smid. Miriam dirigeert en speelt tegelijkertijd piano. Onder haar bezielende leiding heeft het ruim 45 leden tellende (4-stemmige) koor een breed repertoire van kerstliederen ingestudeerd, dat op 18 december a.s. ten gehore gebracht zal gaan worden. Van het overbekende, niet weg te denken ’Stille Nacht’ in het Duits tot aan het onroerende ‘De kleine trommelaar’. Engelse, Duitse en Nederlandstalige liederen zullen de revue passer

... Lees verder...
Geplaatst op 09-12-2018
Nieuws

Rond-je-kerk kinderactie

De parochie H. Gabriël organiseert op zondag 16 december een Logo_Rond_je_kerk_2018_AvR_29112018_DEFsponsorloop rond de Mariakerk in Didam voor de landelijke actie Serious Request. De parochie roept alle kinderen in de parochie én hun ouders/verzorgers op om met de actie zoveel mogelijk geld op te halen voor de actie Serious Request. Wellicht heeft u al gehoord dat de bekende jaarlijkse actie van radio 3FM, Serious Request, dit jaar anders is opgezet. Geen glazen huis, maar een zogenaamde ‘Lifeline’. Dit is een heel belangrijk onderdeel van het nieuwe 3FM Serious Request. Er gaan drie dj-teams lopen. Zij creëren een zogenaamde ‘Lifeline’, door héél Nederland. In zes dagen lopen zij door verschillende dorpjes en steden richting hun headquarters: TivoliVredenburg in Utrecht.

 
Eén van de drie dj-teams, het team bestaande uit Rámon Verkoeijen en Mark van der Molen, beginnen in Hengelo en komen op weg naar Utrecht ook door Wehl, Kleindorp, Loil en Didam. Voor ons als parochie reden om in actie te komen! Er wordt dit jaar geld o

... Lees verder...
Geplaatst op 04-12-2018
Nieuws

Rond-je-kerk Serious Request

Nieuwsflits_Gabril_EXTRA_SR_30112018_AvR_DEF_1

... Lees verder...
Geplaatst op 01-12-2018
Nieuws

Wij luiden de noodklok

Kerkklokken_luiden geluid voor het klimaat. Wij, de parochie H. Gabriël, doen mee aan dit initiatief van Greenpeace, net als een groot aantal kerken en instellingen in heel Nederland. Daarmee geven we een gezamenlijk signaal, vlak voor de internationale klimaattop in Polen.

 

Gedurende twee minuten laten we samen horen dat het nu tijd is voor actie om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. Nederland moet voorop lopen en zorgen dat we onder de anderhalve graad opwarming blijven.

 

Paus Franciscus heeft in zijn jongste encycliek Laudato ‘Si een sterke oproep gedaan om ons te bekommeren om Gods Schepping, onze aarde. De klimaatverandering, zegt de paus, is onder andere een teken dat het niet goed gaat met de aarde, los van elk waardeoordeel dat je er aan kunt hechten.

 

Aanstaande maandag praten de regeringsleiders van de wereld in Polen op de klimaattop over de maatregelen die nodig zijn om de klimaatverandering te beteugelen. In Nederland is het initiatief ontstaan om door het luiden van de k

... Lees verder...
Geplaatst op 30-11-2018
Nieuws

Communicanten samen rond Advent

Adventsbijeenkomsten_3_groepen
Op vrijdag 23 en zaterdag 24 november kwamen de 70 communicanten van de Gabrielparochie  en hun ouders in drie groepen samen rond het thema Advent. Vierend, zingend en knutselen verkenden ze het Kerkelijk Jaar in het algemeen en de Advent in het bijzonder. Alle gezinnen gingen met een mooie Adventskrans naar huis.

In december gaan ze de kerk verkennen waar in mei de Eerste Communie gevierd wordt. In januari gaan ze – met de Werkgroep Eerste Heilige Communie -aan de slag met de methode ‘Blijf dit doen’.

... Lees verder...
Geplaatst op 29-11-2018
Nieuws

Presentatie Imke Tilma-Krus

Op zondag 2 december zal Imke Tilma-Krus  Imke_Facebook gepresenteerdworden als vrijwillig catecheet in onze parochie. Dat zal gebeuren in een feestelijke eucharistieviering, om 9.30 uur in de Mariakerk in Didam. Na de viering is er gelegenheid om kennis te maken en Imke te feliciteren. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

... Lees verder...
Geplaatst op 28-11-2018
Nieuws

Adventsvespers in Didam

Tochtgenoten van Profeten, Engelen, Herders en Koningen.

 

Ook dit jaar gaan we weer samen op pad naar Kerstmis. Vier weken lang dwalen we door het land, door het leven. Onderweg komen we tochtgenoten tegen en zij lopen een eindje met ons op. Al eeuwen vertellen ze onderweg hun verhaal. Bijzonder is dat door alle eeuwen heen die tochtgenoten mensen aan het denken hebben gezet.

 

Steeds opnieuw vond hun verhaal weerklank en vonden mensen dat pasgeboren Kind dat een nieuwe toekomst aankondigde. Je moet er wel open voor zijn en in beweging komen, anders kom je ze niet tegen en hoor je boodschap zeker niet. In de eerste week komt de profeet op ons pad. Nee hij droomt niet maar heeft een visioen, een boodschap met toekomstvisie. Een goddelijke boodschap.

 

Durven we het aan en onze ogen en oren open te zetten om dat nieuwe begin ook in 2018 te ontdekken?

Dan kan het gebeuren dat je zomaar die engel ontmoet. Een engel die die goddelijke boodschap nog nadrukkelijker verkondigt. Die eng

... Lees verder...
Geplaatst op 23-11-2018
Nieuws

Nieuwsflits nr 12

Zoals u van ons gewend bent houden wij u steeds d.m.v. een nieuwsbrief op de hoogte van de stappen in het herstructureringsproces in de parochie H. Gabriël.

Vandaag bieden wij u “Nieuwsflits” no. 12 aan.

Nieuwsflits_Gabril_nr12_19112018_AvR_DEF_1

 Nieuwsflits_Gabril_nr12_19112018_AvR_DEF_2

... Lees verder...
Geplaatst op 22-11-2018
Nieuws

Eensgezind en volhardend

Ook in onze parochie

De leerlingen kwamen altijd weer samen. Op verschillende plekken. Ze vertrokken van die plaatsen waar ze niet welkom waren. Ze bleven op die plaatsen waar de gemeenschap hen wilde ontvangen, met hen wilde bidden.

De leerlingen bleven niet passief wachten, maar bleven bidden. Eensgezind en volhardend. Ze wisten, dat het hun taak was om- toegerust door Zijn Geest – zijn levenswerk voort te zetten. Lees meer

... Lees verder...
Geplaatst op 19-11-2018
Nieuws

winterwandeling door de abdijbossen

abdijwandeling

... Lees verder...
Geplaatst op 15-11-2018
Nieuws

winterwandeling door de abdijbossen

abdijwandeling

... Lees verder...
Geplaatst op 15-11-2018
Nieuws

Abdijdag

Abdijdag_2018_Aankondiging_VOL_AvR_01112018_DEF

... Lees verder...
Geplaatst op 01-11-2018
Nieuws

Meerdaagse- en dagbedevaart naar Beauraing

Bedevaart naar Beauraing, België, 15 t/m 18 juni 2019

De vierdaagse bedevaart van NBC Pro Maria afdeling bisdom Den Bosch is van 15 t/m 18 juni 2019  met begeleiding van een priester. Er is goede medische begeleiding aanwezig. Programma: dagelijks H. Mis, Mariahulde, lof, en de persoonlijke zegen met het H. Sacrament, rozenhoedje, bezoek Mariaal museum, show MarieChristien, ontspanningsavonden, DVD over Beauraing, stille aanbidding, de bloedreliek van de H. Paus Johannes Paulus II vereren in de crypte St Jean in de tuin der verschijningen, Mariawake met handoplegging, stille aanbidding, graven van alle vijf zieners bezoeken. De bedevaart van 15 t/m 18 juni 2019 heeft de opstapplaatsen Oss, Helmond (bij voldoende pelgrims) en Eersel. Reissom vanaf € 280,- p.p..

 

De dagbedevaart naar de moeder met het Gouden Hart is op 16 juni. De dagbedevaart op zondag

16 juni 2019 heeft de opstapplaatsen Nijmegen, Mill, Helmond, Eersel, en grensovergang Bergeijk. Reissom € 35,- p.p.

 

Info bij h

... Lees verder...
Geplaatst op 31-10-2018
Nieuws

Kerktaxi

111___De_Gabril_oproep_Kerktaxi_200x95_1

... Lees verder...
Geplaatst op 30-10-2018
Nieuws

Schuldhulpmaatjes gezocht

Parochie H. Gabriël is een van de initiatiefnemers van het SchuldHulpMaatjesproject in de gemeente Montferland. Het betreft vrijwilligers die gedurende korte tijd (enkele maanden tot hooguit een jaar) mensen willen helpen om uit de schulden te komen of te voorkomen dat ze er (verder) in komen. Dankbaar werk. Hebt u wat gevoel bij financiën en wilt u iemand nabij zijn? Kijk in de advertentie.

... Lees verder...
Geplaatst op 29-10-2018
Nieuws

Foto's van de Gabriëldag

Op zondag 29 september vierde wij onze jaarlijkse Gabriëldag. Wij kunnen terug kijken op een geslaagde dag. U kunt in het fotoalbum Gabriëldag 2018 de foto's bekijken.

IMG_0845_min

... Lees verder...
Geplaatst op 28-10-2018
Nieuws

Foto's van de Gabriëldag

Op zondag 29 september vierde wij onze jaarlijkse Gabriëldag. Wij kunnen terug kijken op een geslaagde dag. U kunt in het fotoalbum Gabriëldag 2018 de foto's bekijken.

 

 

IMG_0845_min

... Lees verder...
Geplaatst op 22-10-2018
Nieuws

Foto's van de Gabriëldag

Op zondag 29 september vierde wij onze jaarlijkse Gabriëldag. Wij kunnen terug kijken op een geslaagde dag. U kunt in het fotoalbum Gabriëldag 2018 de foto's bekijken.

IMG_0845_min

... Lees verder...
Geplaatst op 22-10-2018
Nieuws

Gewijzigde openingstijden geloofskern Nieuw-Dijk

Met ingang van heden is de openingstijd van het secretariaat te Nieuw Dijk gewijzigd.

Het secretariaat is open elke 2e woensdag na de viering  van 10.00u tot 12.00u

... Lees verder...
Geplaatst op 10-10-2018
Nieuws

KinderWoordDienst

kwd

... Lees verder...
Geplaatst op 04-10-2018
Nieuws

Reserveren parochiecentrum Didam en aanleveren drukkerwerk

Hoe reserveert u een ruimte in het parochiecentrum van Didam? Welke regels zijn er voor het aanleveren van drukwerk? Kan ik een beamer, of boek lenen? Of dit kan en hoe dit dan moet kunt u lezen op hier lezen.

... Lees verder...
Geplaatst op 14-09-2018
Nieuws

Jubileum Theo Reuling

De parochie viert op 9 september aanstaandeDiaken_Theo_Reuling_01082018

dat Theo Reuling 20 jaar diaken is. Dit wordt gevierd in de viering op zondagochtend van deze 9e september, om 09.30 uur in de Mariakerk in Didam. Daarna is er gelegenheid om hem te feliciteren in de Gabriëlzaal van het parochiecentrum in Didam met een kopje koffie en een drankje erbij. U bent van harte welkom!

... Lees verder...
Geplaatst op 20-08-2018
Nieuws

Fotoalbum Kevelaer

Ook dit jaar - 2018 - zijn er vanuit onze parochie weer veel bedevaartgangers naar Kevelaer gegaan. Een groep ging met pastoor Jansen op de fiets, diaken Reuling ging samen met enkele hittebestendige wandelaars te voet. De overigen gingen met de bus.

 

Bij de fotoalbums is een reportage te bekijken.

 

Het was weer een geslaagde en inspirerende editie! 

... Lees verder...
Geplaatst op 15-08-2018
Nieuws

Bedankt

Op zondag 10 juni mocht ik vieren, dat ik 12 ½  jaar geleden pastoraal werker werd. In de toenmalige Verrijzenisparochie begonnen maakte ik de 12 ½  jaar met blijvend plezier vol in de Gabrielparochie. En… we gaan nog even door!

 

In ‘dankbaarheid naar de hemel’ vierden we dat tijdens de vormselviering. Daarna – maar niet los ervan! -  hadden we een paar zeer genoeglijke uren met parochianen, collega’s en bestuur.

 DSC_2553

Omdat het parochieblad de Gabriel al naar de drukker is gebruik ik onze website om ‘hartelijk dank’ te zeggen tegen iedereen die deze zondag maakte tot één om niet te vergeten!

 

Pastor Guus

... Lees verder...
Geplaatst op 13-06-2018
Nieuws

Video: Geloof in de toekomst

Een video welke een bewogen jaar in beeld brengt. Historische momenten in de kerkgeschiedenis zijn middels beeld vastgelegd. Bijeenkomsten, vieringen en laatste weekendvieringen. Een momentopname voor de ene locatie, een markeerpunt voor de andere. Elf geloofskernen die in 2018 hun eigen stukje geschiedenis schrijven. Laat de beelden die geschiedenis aan u tonen. Geloof in de toekomst

... Lees verder...
Geplaatst op 03-06-2018
Nieuws

Jubileum Guus van der Ploeg

RJNFNQ2Op 1 juni aanstaande viert Guus van der Ploeg zijn

12,5 jarig jubileum als pastoraal werker.

Het bestuur nodigt u graag uit om Guus na de Vormselviering op zondag 10 juni tussen 11.00 en 13.00 uur met dit jubileum te feliciteren in het parochiecentrum in Didam. We hopen dat veel parochianen aan deze uitnodiging gehoor zullen geven. 

 

DSC_1415

... Lees verder...
Geplaatst op 29-05-2018
Nieuws

Gezinsmiddag 2018

Dag beste vaders, moeders, jongens en meisjes! Dag beste Gabriël-gezinnen!

 

Op zaterdag 9 juni is er voor alle ‘jonge gezinnen’ van onze parochie H. Gabriël een gezinsmiddag.  Dat is een middag vol leuke, gezellige, sportieve, creatieve, lekkere en inspirerende activiteiten, speciaal voor gezinnen met jonge kinderen.  En wat dat ‘jong’ betekent voor de leeftijd om mee te doen bepalen jullie zelf! Het gaat om jullie als gezin!

  

De gezinsmiddag is in en rond de Mariakerk in Didam. Dit staat er op het ‘programma’:

  • Bijbelse vossenjacht,
  • schilderen met het gezin (een oud overhemd voor over de kleding o.i.d. is dan handig…),
  • samen zingen,
  • samen vieren en
  • samen eten.

 
Er is een ‘café’  voor koffie, thee en limonade met wat lekkers….

De gezinsmiddag begint met de ‘inloop’ om 13.30 uur. Om 13.45 uur gaan we van start. Rond 18.00 uur is het einde.

 

Graag nodigen we jullie met jullie gezin uit om mee te doen. 
Je kunt je aanmelden bij pastoraal werker Guus: g.vanderploeg@paro

... Lees verder...
Geplaatst op 29-05-2018
Nieuws

Foto's Hemelvaartviering

In het fotoalbum Hemelvaartviering 2018 ziet u een fotoselectie van de Hemelvaartviering. Deze werd in de Pancratiuskerk gehouden vanwege het wisselvallige weer. Samen hebben we een mooie viering gehad. Een koor (de gemengde koren 's-Berg en Zeddam aangevuld met diverse leden van andere gemengde koren) dat zich geweldig goed liet horen en met liturgische medewerking van de andere geloofskernen. Het is fijn om zo als parochie samen te kunnen vieren en met elkaar in contact te komen. De volgende gelegenheid is de Gabriëldag op zondag 30 september in Didam. 

... Lees verder...
Geplaatst op 24-05-2018
Nieuws

Verder onderweg met 'de Gabriël'

VERDER ONDERWEG MET 'DE GABRIËL'

 

De herstructurering van de Gabriëlparochie gaat steeds meer vorm krijgen.  Dit heeft ook gevolgen voor de communicatie binnen de parochie.

 

In de nieuwe struktuur van de Gabrielparochie wordt 'de Gabriel' hét communicatieblad voor de gehele parochie.

Dit heeft als gevolg dat 'Samen Onderweg' niet langer zal verschijnen. 

 

De eerstvolgende edities van de Gabriel komen uit op

 

Editie 'de Gabriël'

Datum inleveren kopij vrijdag

Datum uitgifte woensdag

7.2 Vakantie

25-05-18

27-06-18

7.3 Herfst

14-09-18

17-10-18

7.4 Kerst

09-11-18

05-12-18

De data voor 2019 zullen z.s.m. worden vermeld in 'De Gabriël'.

Wellicht zal het blad wat vaker worden uitgegeven maar daarover moet nog een beslissing worden genomen.

 

Heeft u copij voor het parochieblad 'de Gabriël' dan kunt u dit vanaf nu rechtstreeks mailen naar parochieblad@parochiegabriel.nl

(het emailadres

... Lees verder...
Geplaatst op 16-05-2018
Nieuws

Gedragscode Pastoraat

Per 13 april 2018 geldt voor de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland een nieuwe Gedragscode Pastoraat. De tekst hiervan werd op 10 april 2018 vastgesteld door de diocesane bisschoppen van de Nederlandse R.-K. bisdommen, de apostolisch administrator van het Militair Ordinariaat alsmede de diocesaan administrator van het Bisdom Roermond. De Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) werkte mee aan de opstelling ervan.  Lees meer

... Lees verder...
Geplaatst op 25-04-2018
Nieuws

Bisdom: brief Holocaust Museum

"Het is gebeurd, dus het kan weer gebeuren." Met deze woorden van de Joodse schrijver Primo Levi, overlevende van het concentratiekamp Auschwitz, begint een brochure van het Nationaal Holocautst Museum in oprichting. Levi bedoelt de moorden op zes miljoen Europese Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog, waaronder 104.000 uit Nederland. Lees meer...

... Lees verder...
Geplaatst op 18-04-2018
Nieuws

extra nieuwsflits

Extra_Nieuwsflits_Gabril_April_2018_12042018_AvR_DEF

... Lees verder...
Geplaatst op 14-04-2018
Nieuws

Dopen in de Gabriëlparochie

De dooplocaties worden tijdens de voorbereiding vastgesteld aan de hand van de aanmeldingen. U meldt zich dus
voor een doopweekend. De doopkerk en de dooptijd worden later vastgesteld. 

 

Aanmelden voor het Doopsel kan via het centraal secretariaat. U kunt het aanmeldformulier downloaden van de website en dan mailen aan dopen@parochiegabriel.nl. U kunt het centraal secretariaat ook bellen: elke morgen van 9.00 tot 12.30 uur op nummer 0316 – 221 021.

 

Doop-weekenden 2018 Voorbereiding (Didam, 20.00 uur)
12 en 13 mei 17 april en 24 april 
9 en 10 juni 15 mei en 22 mei
7 en 8 juli  12 juni en 19 juni
22 en 23 september 28 augustus en 4 september
 27 en 28 oktober   2 oktober en 9 oktober
24 en 25 november 30 oktober en 6 november

       

... Lees verder...
Geplaatst op 11-04-2018
Nieuws

Gebedsintenties opgeven

De procedure om gebedsintenties op te geven is in de parochie H. Gabriël wat aangepast. Voortaan zal met een formulier gewerkt worden dat ook te downloaden is. Dat maakt het ook eenvoudiger om van huis uit de het opgeven van intenties te regelen. De procedure is als volgt.

... Lees verder...
Geplaatst op 28-03-2018
Nieuws

Driekoningen

Het feest van Driekoningen heeft als officiële kerkelijke benaming: Hoogfeest van de Openbaring des Heren. De geboorte van Jezus wordt bekend aan de gehele wereld. Lees meer....

... Lees verder...
Geplaatst op 05-01-2018
Nieuws

Zalig Nieuwjaar

Moge het nieuwe jaar voor jou een beetje lijken op de figuren uit de kerststal:

 

een beetje op Maria, ingaand op Gods aanbod om lief te hebben, steeds dienstbaar aan anderen....

een beetje op Jozef, dat je iets mag hebben van zijn bescheidenheid en de trouw waarmee hij zijn verantwoordelijkheid heeft gedragen...

een beetje op de engelen, boodschappers van goed nieuws, van vrede, vreugde en geluk....

een beetje op de herders, die hun schapen leiden en beschermen...

een beetje op de ezel, één en al oor, luisterbereid en veel verdragend; moge je ook iets hebben van zijn koppige trouw om door te zetten op de goede weg...

een beetje op de os, het dier dat trekt, want trekkers zijn er nodig, voortrekkers en spoortrekkers...

en veel, heel veel op het kind, dat ook in jou iets mag doorstralen van het echte leven en dat jouw liefde onweerstaanbaar wordt, iedereen verwarmend.

... Lees verder...
Geplaatst op 01-01-2018
Nieuws

Nieuwsflits nummer 8 is uit

Dat dit ook letterlijk andere tijden gaan worden kunt u in de nieuwe uitgave van de nieuwsflits lezen. Ook over de laatste weekendvieringen en de vorderingen van de werkgroepen. Het jaar 2018 wordt daarmee een spannend en inspannend jaar.

... Lees verder...
Geplaatst op 30-12-2017
Nieuws

Als er twee of drie...

Als_er_twee_of_drieKomende zondag is het de drieëntwintigste zondag door het Matteus-jaar. De lezingen raken aan een spannend onderwerp. Spannend, omdat het confronteert met onze zo individualistisch ingestelde tijd. Wij zijn op ons privé gesteld, we houden niet zo van door een ander ingestelde regels, we vinden het niet fijn als iemand zich met ons bemoeit... lees meer

 

... Lees verder...
Geplaatst op 13-09-2017
Nieuws

Vierde Nieuwsflits verschenen

Op 3 juni is de vierde Nieuwsflits verschenen.

 

Nieuwsflitsen verschijnen in het kader van de herstructering van de parochie die momenteel gestart is. In de vierde uitgave staat onder andere een sfeertekening van de gehouden informatiebijeenkomsten en hoorzittingen. Daarnaast wordt ingegaan op enkele onderwerpen die op deze avonden nadrukkelijk naar voren kwamen, zoals rond de sluiting van de kerk, welke vieringen mogelijk blijven en de werkgroepen die gaan starten.

... Lees verder...
Geplaatst op 03-06-2017
Nieuws

Nieuwsflits 2 verschenen

Op 18 maart is de tweede Nieuwsflits verschenen. Deze verschijnen in het kader van de herstructering van de parochie die momenteel voorbereid wordt. Deze nieuwe uitgave gaat onder andere in op de dalende cijfers in de parochie.

... Lees verder...
Geplaatst op 18-03-2017
Nieuws

Eerste Nieuwsflits verschenen

Rond de herstructurering zal op verschillende momenten en op verschillende manieren informatie verstrekt worden over de voortgang en de uitgangspunten. Vandaag is de eerste Nieuwsflits hierover verschenen met informatie over het proces en de hierna volgende momenten van communicatie.

... Lees verder...
Geplaatst op 25-02-2017
Nieuws

Bestuurlijk en pastoraal beleidsplan

In het beleidsplan kijken het bestuur en het pastoraal team van de parochie vertrouwvol de toekomst in. Echter niet door de ogen te sluiten voor de realiteit. De kerkbetrokkenheid neemt af, het vrijwilligerskader wordt steeds ouder en kleiner en de pastores zijn te veel tijd kwijt aan organiseren en komen te weinig toe aan pastoraat.

 

Willen we straks nog als parochie zichtbaar zijn en de blijde boodschap kunnen verkondigen, dan is een nieuwe structuur noodzakelijk.

 

Het beleidsplan maakt hier melding van. Lees het online of download als PDF.

... Lees verder...
Geplaatst op 10-02-2017
Nieuws

Parochie met beleidsplan in de media

Rond het uitgebrachte beleidsplan heeft Regio8 een tv-reportage gemaakt. Ook de schrijvende pers levert haar aandeel. Zo verschenen artikelen in De Gelderlander , Stem van Montferland en het Montferland Nieuws.

... Lees verder...
Geplaatst op 06-02-2017
Nieuws

Geloven in de ander week van de missionaris

Iedere dag opnieuw gaan honderden Nederlandse missionarissen en missionair werkers wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede.

Vanuit Nederland dragen we hieraan bij met de Pinksteractie voor de Week van de Nederlandse Missionaris (WNM). Deze collecteweek loopt van 7 t/m 15 mei en is een blijk van steun voor onze missiewerkers wereldwijd.

 

Waar missionarissen en missionair werkers aanwezig zijn, gebeurt iets bijzonders. Gedreven door hun geloof en naastenliefde, stellen zij zich open voor het leed en de kracht van anderen. Zij ‘luisteren’ met hun hart en veranderen levens voorgoed. Luisteren met je hart is de tijdloze taal van de missionaris en een van de kernwaarden van het missiewerk.

 

U kunt onze missionarissen steunen door:
• een bijdrage aan de Pinkstercollecte in onze parochiekerken.
• door het eenvoudig invullen van de (eenmalige) machtiging op de website van WNM.
• een gift via rekeningnummer IBAN NL30RABO 0171 2111 11, WNM, Den Haag.

 

Meer informatie over de WN

... Lees verder...
Geplaatst op 12-05-2016
Nieuws

jubileum Theo Reuling

De parochie viert op 9 september aanstaande dat Theo Reuling 20 jaar 

Diaken_Theo_Reuling_01082018

diaken is. Dit wordt gevierd in de viering op zondagochtend van deze 9e september, om 09.30 uur in de Mariakerk in Didam. Daarna is er gelegenheid om hem te feliciteren in de Gabriëlzaal van het parochiecentrum in Didam met een kopje koffie en een drankje erbij. U bent van harte welkom!

... Lees verder...
Geplaatst op 00-00-0000
Nieuws

jubileum Theo Reuling

De parochie viert op 9 september aanstaande dat Theo Reuling 20 jaar 

Diaken_Theo_Reuling_01082018

diaken is. Dit wordt gevierd in de viering op zondagochtend van deze 9e september, om 09.30 uur in de Mariakerk in Didam. Daarna is er gelegenheid om hem te feliciteren in de Gabriëlzaal van het parochiecentrum in Didam met een kopje koffie en een drankje erbij. U bent van harte welkom!

... Lees verder...
Geplaatst op 00-00-0000
Nieuws

Bedevaarten Lourdes 2017

Van 27 september tot 2 oktober gaan we weer zoals elk jaar met het vliegtuig naar Lourdes.
We verblijven dan in een hotel. Iedereen kan met deze reis mee. Als je mee wilt en niet goed ter been bent kun je in Lourdes gebruik maken van een rolstoel. Je mag zelf iemand meenemen die de rolstoel duwt. Heb je geen eigen begeleider dan zorgen wij voor een begeleider/ster.
Uiteraard hoef je niet perse uit onze parochie te komen om mee te gaan.

 

Heb je interesse of wil je meer informatie over deze reis, bel of mail mij dan.

Uiteraard kun je voor informatie ook terecht bij ons pastoresteam.

 

Pastoor Jurgen Jansen 0314-650028
Pastor Ben Aarsen 0316-221250

 

Riet Visser, coörd.Lourdesreizen VNB
06-53769840
rietvisser@chello.nl

... Lees verder...
Geplaatst op 00-00-0000