Achtergrond informatie Kevelaer

Achtergrond informatie Kevelaer

Achtergrond informatie Kevelaer

Achtergrond informatie Kevelaer

Bedevaart naar Maria

Kevelaer is een bedevaartsplaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen in de KreisKleve, op zes kilometer van de Nederlandse grens.

“Bouw mij op deze plaats een kapelletje”. Zo luidde meer dan driehonderd jaar geleden, rond Kerstmis 1641, de opdracht aan de vrome marskramer Hendrick Busman. Op zijn tocht van Weeze naar Geldern, bij een zogenaamd Hagelkruis op de heide van Kevelaer, hoorde hij op drie

verschillende dagen deze stem. Al 350 jaar trekken mensen naar Kevelaer om in de Genadekapel te bidden voor hun intenties en een kaars aan te steken. Maria kreeg de titel mee: “Troosteres van de bedroefden”.

Bij haar en met haar kunnen we stil worden en bidden om kracht en steun. Bij en met haar kunnen we samen danken voor het vele goede dat ons elke dag opnieuw geschonken wordt.

Broederschap

Al ruim 160 jaar is de Stichting Broederschap Bedevaart Kevelaer voor de parochie H. Gabriël actief. Elk jaar in augustus zorgt zij dat een groot aantal pelgrims een dag van bezinning, gebed en verbondenheid beleeft. Tevens wordt eens per twee jaar in mei een bedevaart gehouden voor mensen die minder goed ter been zijn. Hiervoor worden speciale rolstoelbussen ingezet.

Mogelijk ook interessant voor u:
do 25

Zeddam

25 juli - 18:30
vr 26

Wehl

26 juli - 09:00
zo 28

Didam

28 juli - 09:30
zo 28

Beek

28 juli - 11:00

Bedevaarten 2024

Ook in 2024 worden er weer bedevaarten georganiseerd vanuit onze parochie.

Dit jaar kunt u mee naar Kevelaer, Lourdes en onze lokale minipelgrimage op de fiets.

Lees verder »
Parochie H. Gabriël