Praktische informatie Huwelijk

Praktische informatie Huwelijk

Praktische informatie Huwelijk

Praktische informatie Huwelijk

Hoe kan ik een datum vastleggen?

Aanstaande bruidsparen die in éen van onze kerken willen trouwen, nemen eerst contact op met het secretariaat van de geloofskern waar ze willen trouwen om te vernemen of de gewenste datum en tijd mogelijk zijn. Binnen een week krijgt het bruidspaar uitsluitsel of dit mogelijk is. Daarna wordt de afspraak schriftelijk bevestigd.

Waarmee moet u rekening houden?

De viering kan plaatsvinden op maandag tot en met vrijdag’, waarbij de aanvangstijd ligt tussen 10.00 – 11.30 of 13.30 – 16.00 uur. We gaan er vanuit dat de zang verzorgd wordt door één van onze eigen parochiekoren. Een uitzondering kan worden gemaakt, wanneer de toekomstige bruid of bruidegom lid is van een ander kerkelijk koor of van een koor dat kerkelijk repertoire zingt. Wanneer aan dat koor de voorkeur wordt gegeven dan horen we dat graag bij de aanmelding.

Voorbereiding

Zoals bij de andere sacramenten kennen we ook hier een gezamenlijke voorbereiding. Drie avonden gaan de stellen onder leiding van een vrijwilliger en een lid van het pastoraal team met elkaar in gesprek. Naast deze avonden zal elk stel apart nog een keer met de voorganger samenkomen voor de invulling van de huwelijksviering.

Worden er voorwaarden gesteld?

We verwachten dat u deelneemt aan de gehele voorbereiding. Verder gaan we er van uit dat u ingeschreven staat in de parochie en bijdraagt aan de kerkbalans. Voor afspraken rond het koor, zie hierboven.

Wat kost een huwelijksviering?

U kunt de kosten vinden in het overzicht kerkdiensttarieven. U ontvangt hiervoor een rekening.

Mogelijk ook interessant voor u:
di 26

Beek

26 september - 09:00
do 28

Didam

28 september - 09:00
do 28

Zeddam

28 september - 18:30
vr 29

Wehl

29 september - 09:00

Kerkberichten

In deze periode is pastorale nabijheid van groot belang. Hierover berichten wij via de kerkberichten in de lokale weekbladen, deze…

Lees verder »

Kerk op schoot

Uitnodiging Kerk op schoot Hallo, Kom je zondag 1 oktober ook naar de ‘Kerk op schoot’ viering in de Protestantse kerk in Zeddam? We beginnen

Lees verder »
Parochie H. Gabriël