Praktische informatie Vormsel

Praktische informatie Vormsel

Praktische informatie Vormsel

Praktische informatie Vormsel

Informatieavond

In april ontvangen de ouders van de kinderen die dan in groep 8 van de basisschool zitten een uitnodiging voor de informatieavonden over het Vormsel. Deze brief wordt via de geloofsgemeenschap en/of de basisscholen per e-mail verspreid. Ook in het parochieblad, de lokale bladen, op de website, en in de weekbladen staat een uitnodiging met het adres waar men zich kan opgeven.

Opgave

De  ‘echte’ opgave voor het vormsel vindt plaats ná de informatieavonden. Hiertoe krijgt men per e-mail een aanmeldingsformulier toegestuurd

Voorbereiding

Zoals aan elk sacrament gaat ook aan het feest van het Vormsel een uitgebreide voorbereiding in de parochie vooraf. Deze bestaat uit parochiebijeenkomsten voor de kinderen en hun ouders, ouder-kind bijeenkomsten, een weekend weg en diaconale activiteiten (iets doen voor een ander) en de vormselviering. Eén en ander begint in mei/juni.

De begeleiding van de verschillende bijeenkomsten gebeurt door ouders en/of de pastor.

Wanneer is de Vormselviering?

De Vormselviering is uiteraard na het voorbereidingstraject. Dat zal zijn in mei of juni. Het bisdom laat ons ruim tevoren weten wat de precieze datum wordt.

Worden er voorwaarden gesteld?

We verwachten dat u deelneemt aan de gehele voorbereiding en dat ouders de verschillende taken verdelen. Verder gaan we er van uit dat u als ouder(s) met uw gezin ingeschreven staat in de parochie en bijdraagt aan de Kerkbalans.

Wat kost deelname aan het Vormsel?

U kunt de kosten vinden in het overzicht kerkdiensttarieven u krijgt een rekening thuis.

 

Mogelijk ook interessant voor u:
di 16

Beek

16 april - 09:00
di 16

Wehl

16 april - 16:00
wo 17

’s-Heerenberg

17 april - 19:00
do 18

Didam

18 april - 09:00
do 18

Zeddam

18 april - 18:30

Taizeviering

Op zondagavond 21 april om 19.00u wordt er een Taizeviering gehouden in de protestantse kerk in Didam.

Lees verder »
Parochie H. Gabriël