Praktische informatie over dopen

Praktische informatie over dopen

Praktische informatie over dopen

Praktische informatie over dopen

Wanneer zijn de doopvieringen?

In alle kerken van onze parochie zijn ouders welkom om hun kind te laten dopen. Na aanmelding voor een doop neemt de pastor/doopheer contact op met de ouders over doopdatum en voorbereiding.

Op het aanmeldformulier kunt u het gewenste doopweekend en de gewenste locatie aangeven. In overleg met de pastor/doopheer zullen datum en locatie definitief vastgesteld worden.

De doopplechtigheid vindt veelal plaats op zondag aansluitend aan de weekendviering of op zaterdag voorafgaand aan de weekendviering.

De doopviering is individueel. Er kan – in overleg met de voorganger – ook gedoopt worden tijdens de weekendviering.

Aanmelden

Aanmelden voor het doopsel gaat via het centraal secretariaat. U kunt zich aanmelden via het e-mailadres dopen@parochiegabriel.nl . Hiervoor kunt u bijgaand Aanmeldformulier dopen pdf of Aanmeldformulier dopen word gebruiken. U kunt het centraal secretariaat ook bellen: elke werkdag van 08.30 uur tot 13.00 uur op nummer 0316-22 10 21. “Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Lees er alles over in de informatiebrief avg doop

Voorbereiding

Deze voorbereiding vindt plaats met de pastor die zal voorgaan in de doopviering. We praten met elkaar over ouderschap en geloven. Wat betekent dat voor elk van jullie, wat betekent dat voor de kerk? Verder wordt de viering doorgesproken en het boekje voor de doopviering voorbereid. De ouders van de dopeling maken het boekje zelf, indien mogelijk.

Worden er voorwaarden gesteld?

We gaan ervan uit dat u als ouder(s) met uw gezin ingeschreven staat in de parochie en bijdraagt aan de Kerkbalans.

Wat kost een doop?

U kunt de kosten vinden in het overzicht kerkdiensttarieven. U ontvangt hiervoor een rekening. Daarnaast zijn er kosten voor het drukken van het boekje, indien dat door de parochie verzorgd wordt.

Mogelijk ook interessant voor u:
do 25

Zeddam

25 juli - 18:30
vr 26

Wehl

26 juli - 09:00
zo 28

Didam

28 juli - 09:30
zo 28

Beek

28 juli - 11:00

Bedevaarten 2024

Ook in 2024 worden er weer bedevaarten georganiseerd vanuit onze parochie.

Dit jaar kunt u mee naar Kevelaer, Lourdes en onze lokale minipelgrimage op de fiets.

Lees verder »
De dooplocatie wordt tijdens de voorbereiding vastgesteld aan de hand van de aanmeldingen. U meldt zich dus voor een doopweekend. De doopkerk en de dooptijd worden later vastgesteld. De doopplechtigheid vindt veelal plaats op zondag aansluitend aan de weekendviering of op zaterdag voorafgaand aan de weekendviering. De doopviering is individueel. Er kan – in overleg met de voorganger – ook gedoopt worden tijdens de weekendviering. De ouders doen dan wel de reguliere voorbereiding. Aanmelden Aanmelden voor het doopsel kan via het centraal secretariaat. U kunt zich aanmelden via het e-mailadres dopen@parochiegabriel.nl. Voor het aanmelden kunt u bijgaand formulier pdf of formulier word invullen en insturen. U kunt het centraal secretariaat ook bellen: elke werkdag van 08.30 uur tot 13.00 uur op nummer 0316-22 10 21. Voorbereiding Deze voorbereiding vindt plaats met de pastor die zal voorgaan in de doopviering. We praten met elkaar over ouderschap en geloven. Wat betekent dat voor elk van jullie, wat betekent dat voor de kerk? Verder wordt de viering doorgesproken en het boekje voor de doopviering voorbereid. De ouders van de dopeling maken het boekje zelf, indien mogelijk. Worden er voorwaarden gesteld? We gaan ervan uit dat u als ouder(s) met uw gezin ingeschreven staat in de parochie en bijdraagt aan de Kerkbalans. Wat kost een doop? U kunt de kosten vinden in het overzicht kerkdiensttarieven. U ontvangt hiervoor een rekening. Daarnaast zijn er kosten voor het drukken van het boekje, indien dat door de parochie verzorgd wordt.

Aanmelden

Aanmelden voor het doopsel kan via het centraal secretariaat. U kunt zich aanmelden via het e-mailadres dopen@parochiegabriel.nl. Voor het aanmelden kunt u bijgaand formulier pdf of formulier word invullen en insturen. U kunt het centraal secretariaat ook bellen: elke werkdag ‘s morgens van 09.00 uur tot 12.00 uur op nummer 0316-22 10 21.

Voorbereiding

Aan de viering gaat een voorbereidingsavond vooraf. De voorbereidingsavond wordt samen met de pastor vastgesteld. U ontvangt een week voor de avond nog een uitnodiging hiervoor. De voorbereidingsavond vinden plaats in het parochiecentrum in Didam. Deze voorbereiding wordt verzorgd door de Doopwerkgroep, in samenspraak met de pastor die zal voorgaan in de doopviering. Van de ouders wordt verwacht dat ze beiden op de voorbereidingsavond aanwezig zijn. De doopwerkgroep begeleidt de gesprekken. We praten met elkaar over ouderschap en geloven. Wat betekent dat voor elk van jullie, wat betekent dat voor de kerk? Verder wordt de viering doorgesproken en het boekje voorbereid. De ouders van de dopeling maken het boekje zelf.

Worden er voorwaarden gesteld?

We verwachten dat u deelneemt aan de gehele voorbereiding. Bij verhindering op een van de data wordt een afspraak gemaakt voor een nieuwe doopdatum en voorbereidingsavonden. Verder gaan we er vanuit dat u als ouder(s) met uw gezin ingeschreven staat in de parochie en bijdraagt aan de Kerkbalans.

Wat kost een doop?

U kunt de kosten vinden in het overzicht kerkdiensttarieven. U ontvangt hiervoor een rekening. Daarnaast zijn er de kosten voor het boekje.
Parochie H. Gabriël